Katse seinissä

Väliseinät ovat nousemassa pystyyn meidänkin talossa ja mies levyttää parhaillaan isänsä kanssa ensimmäisten huoneiden kattoja. On rakennettu villakotelot, kulkusillat, huoltoluukun ja valaisinkotelot kuluneella viikolla kuntoon, kun puhallusvillojen piti tulla keskiviikkona. Tai tulivat ne A-taloon, mutta puhallettava kama loppui kesken ennen kuin meidän talo oli vuorossa. Edistymisestä on kuvia luvassa hieman myöhemmin, kun pääsen niihin käsiksi.

Seinien rakentumisen myötä on tullut askarreltua ajatuksissa sen kanssa, että miltä niiden nyt pitäisi sitten näyttää. Osan pintamateriaaleista ehtii päättää myöhemminkin, mutta keittiön ja kodinhoitohuoneen taakse tulevat tapetit olisi hyvä olla tiedossa aika pian, jotta ne saadaan paikoilleen (ja tilattua) ennen kiintokalusteiden asennusta.

Allekirjoittanut on siis roikkunut verkkokaupoissa, joihin vinkkiä tulisi Raksakimpasta ja tilaillut näytteitä briteistä tästä puodista – tuntuu ainakin osan tapettien osalta tuo hintataso olevan Suomea alhaisempi, pitää vielä selvitellä mahdolliset lähetyskulut ja verohommat. Kohtuullisen kätevältä tuo verkkoshoppailu kuitenkin tuntuu verrattuna siihen, että lähtisi 8-kuukautisen pikkuihmisen kanssa selaamaan tapettikirjoja.

Tapettien lisäksi pitäisi osata myös päättää keittiön ja kodinhoitohuoneen pöytäpintojen laminaatin materiaali, kun alunperin mietitty kiiltävän musta ei ole laadullisesti sillä tasolla, että Nelko suosittelisi sen ostamista. Vaihtoehtoina on harmaa puujäljitelmä (jonka ainoana kysymysmerkkinä on sen sointuminen alakaappien puukuvion kanssa yhteen) ja harmaa (tai valkea) tekstuuripinta, joka tuntuu hetkittäin liian turvalliselta (ja tylsältä) vaihtoehdolta. Toisaalta, kun tarkoitus on nostaa huomio tapetilla pois siitä pöytäpinnasta niin todennäköisesti kumpi tahansa toimii lopulta ihan hyvin.

Keittiö

Kollaasikuvan avulla olen yrittänyt hahmottaa pintamateriaaleja:

Perspektiivikuva Nelkolta. Tapettievaihtoehtoja kolme erilaista puu/lehti-kuosista vaihtoehtoa, kaksi tummaa ja yksi lila.

Keittiön osalta nuo tapettivaihtoehdot näyttävät isompana pintana tältä (kätevä mallikuvatyökalu tuolla edellämainitun verkkokaupan sivulla, hahmottaa tapetin kuosin kokosuhteen paremmin):

Ferm living Wilderness

Prestigious Beechwood

Cole&Son: Woods

Kodinhoitohuone

Kodinhoitohuoneeseen on valikoitumassa lilansävyinen ornamenttitapetti tuomaan vähän toisenlaista tunnelmaa kotitöille. Tapetin värimaailmasta poimitaan värisävy myös vastakkaiseen seinään maalattavaan huomioväriin.

Kodinhoitohuoneen kollaasi. Oven ja kaapiston väliin on tarkoitus rakentaa penkki ja ehkä jotain avopyyhehyllyn tapaista.

Mallipaloja odotellessa siis, ja sen jälkeen pitäisi enää tehdä se vaikein eli Päätös.

Kategoria(t): Keittiö, Materiaalien valinta, Sisustus Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Katse seinissä

  1. Mikko Hiekkataipale sanoo:

    Sulla on ”kotikenttä” etu tapeteissa 🙂 Ja hyvältä näyttää!!

  2. Paluuviite: Harlekiini | Rakennusprojekti Glasshill

  3. Paluuviite: Tak-tak-kaa | Rakennusprojekti Glasshill

  4. Paluuviite: Koivuja keittiössä, ovet hankittu | Rakennusprojekti Glasshill

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s