Kellari saa kohta lattian

B-talon kellarissa on helteiden hellitettyä alkanut tapahtua ja huomenna paikalle ajelee betoniauto lattiavaluja varten.

Itse kellarihan tuli vähän yllätyksenä perustuksien tekovaiheessa, kun peruskallio olikin eri korkeudessa kuin maaperätutkimus näytti. Niinpä paalutus vaihtui lennosta harkkoperustaiseksi kellariksi. Kellarin lattiavalu on myös yksi viimeisiä lopputarkistuksesta uupuvia asioita eli siksi se on myös korkealla edistettävien asioiden prioriteettilistalla. Tila tulee varastokäyttöön ainakin nyt alkuun, tosin tontilla on noita asuinneliöitä käyttämättä sen verran, että osan tilasta pystyy halutessaan muuttamaan joskus tulevaisuudessa myös asuinkäyttöön.

Kellarin putket ja sähköjen rasiat  tehtiin valmiiksi jo rakennusvaiheessa, samoin lattian täytöiksi kuormattiin mahdollisimman oikea määrä soraa. Siispä nyt tehtävän remontin työvaiheiksi jäivät nämä:

Lattian tasoitus oikeaan korkoon

Lattian tasoitus oikeaan korkoon. Eli lanaus- ja lapiohommia.

Styroksien lisäys eristykseksi.

Styroksien lisäys eristykseksi.

Lattiakaivot paikoilleen, sinne minne ne nyt varmuuden vuoksi tarvitaan

Lattiakaivot paikoilleen sinne, missä niitä voisi olettaa tarvittavan.

Raudoitukset ja verkkojen surraus. Yksi edellisen rakennusvaiheen hauskimmista itse tehdyistä hommista.

Raudoitukset ja verkkojen surraus. Surraus oli yksi edellisen rakennusvaiheen hauskimmista itse tehdyistä hommista. Lämmityksen osalta päädyttiin laittamaan sähkökermit peruslämmön ylläpitämiseksi, sillä poistoilmalämpöpumppu (Nilan EC-9) riittäisi juuri ja juuri tukemaan koko tilan lattialämmitystä ja sähkönkulutuksellisesti lopputulos oli aika plus-miinus-nolla. Taas kerran saa kunnioittaa rehellistä mielipidettä myyjältä. Eli optimoidaan yläkerran lämmitys pilpillä, ja lämmitetään kellari sähköllä ja jos osa tilasta tulee joskus asuinkäyttöön niin mietitään lämmitys/ilmanvaihto-kuvio siinä vaiheessa uusiksi.

 

Vesiputkien vero käsienpesupisteelle

Vesiputkien veto vesipisteelle, saa tulevaisuudessa pestyä maalipensselit kätevästi työtilassa ja otettua kasvilaatikoille veden halutessaan lähempää.

Huomista varten on työmaavalot pultattu seiniin, merkattu valukorot ja kallistukset. Ylpeä saa olla miehen uurastuksesta. Kaiken pitäisi olla valmista sitä varten, että päästetään ammattilaiset irti ja tila täytetään betonilla. Betonin päälle ruiskutetaan jälkikäsittelyaine, jolloin suojauksen tarve on pienempi ja säästytään betoniliiman hiomiselta pois. Oikeasti jännä nähdä, miten tila muuttuu tuon työvaiheen jälkeen.

Kategoria(t): kellari, Lämmitys, LVI, Perustukset, Rakentaminen, Sisätyöt Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s