Tauluja seinälle

En ole taideihminen. Miehellä on pari ”oikealta taiteilijalta” hankittua taulua, mutta niitäkin säilytin kerrostalon kellarivarastossa vuositolkulla, koska en saanut teoksia istumaan muuhun sisustukseen. Orpona seinältä tuijottavat kuvat lähinnä ahdistivat. Muuton jälkeen otin tietoisesti aikaa miettiäkseni sitä, mille seinille haluaisin jotain ripustaa ja minkä tyylistä kuvamaailmaa jaksaisin katsoa kahta kuukautta kauempaa.

Inspiraatiota Pinterestistä

Visuaalisesti asioita hahmottavalle Pinterest on aarreaitta. Esimerkkikuvien kautta on helppo hahmottaa, mikä sopisi omaan kotiin. Kollaaseihin ihastuttuani tägäsin omaan silmään istuvia yhdistelmiä ja konkreettisia ripustusohjeita. Alla muutamia esimerkkejä:

Perusgraffaa verkkokaupasta

Taiteeseen seinillä en vieläkään taipunut. Valikoin julisteverkkokaupasta yhdistelmän meille läheisiä asioita; alppimaisemia, luontokuvan, pari quotea. Naapurilta joululahjaksi saatu pieni grafiikkapilvi saattaa olla kokoelman arvokkain teos. Helposti vaihdettavat julisteet istuvat meidän sisustuspolitiikkaan ainakin nyt; kun kyllästyttää, taulu alas ja uusi kuva tai kokonainen kollaasi tilalle

Ripustusta

Kollaasissa tärkeää on mielestäni oikeanlainen symmetrisyys. Mallasin kuvakokoelmaa aikani matolla eli järjestykseen ja mieleiseni löydettyäni leikkasin kehysten kokoiset voimapaperit ja liimasin mallikuvat seinään. Miehen mielestä homma tuntui vähän turhalta vaivalta, mutta toisaalta tällä taktiikalla tietää, miltä kokonaisuus näyttää ja voi muokata kollaasin ilmavuutta lennosta. Koska sinne päin ripustetut yksinäiset taulut olivat aiemmin vieneet ilon kuvista, tällä tekniikalla toteutettuna kokonaisuutta jaksaa katsoa näin pari kuukautta varsinaisen ripustuksenkin jälkeen vielä hyvin.

Sijainnit määritettynä suhteessa sohvaan ja ikkunaan

Sijainnit määritettynä suhteessa sohvaan ja ikkunaan

Lopputulos, yhdellä vinossa olevalla taululla varustettuna näköjään.

Lopputulos, yhdellä vinossa olevalla taululla varustettuna näköjään.

Kategoria(t): Rakentaminen, Seinät, Sisustus Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s