Koivuja keittiössä, ovet hankittu

Tapettispekulaatioista tuli kirjoitettua aiemmin täällä ja mainittua, että tapetteja odotettiin saapuvaksi brittiverkkokaupasta täällä. Nyt oli aika laittaa niistä ensimmäinen seinään, jotta päästään asentamaan keittiötä paikoilleen. Uskomatonta, miten pitkällä ollaan kohta jo!

Keittiön tapetiksi valikoitui empimisen jälkeen Cole&Sonin Woods, lilanharmaaseen taipuvalla pohjavärillä ja valkoisella kuviolla. Se on mallia non-woven eli ehdottomasti tilatuista tapeteista kiitollisin kiinnittää; liisteriä suoraan seinään ja vuota kiinni puskusaumaan (=mahdollisimman lähelle toista vuotaa). Ei siis tapetin vetyttämistä ja odottelua. Vino seinä tietenkin toi kuvion kohdistamiselle omat haasteensa, tuo kuviokertakin on sen kevyet 70 cm korkea – onneksi tapettimäärä oli pelattu vähän varman päälle.

20120613-214652.jpg

Tarkistusmallaus: kyllä se yläreuna on tarpeeksi vino.

20120613-214711.jpg

Järkevä tapetointitaso säästää rutosti hermoja. Askarreltiin pöytään kiinni laminaatista ”suorakulma”, jota vasten tapetin pystyi leikkaamaan suoraan. Lasermitta nopeuttaa mittaanleikkaamista myös.

Valmis seinä. Alakaappien taakse ei siis tule tapettia ja tapetin alalaita peittyy kaappirunkojen taakse. Oikeassa laidassa tapetti näkyy muuman sentin, mutta laitettiin kokonainen vuota paikoilleen. Yläkaapit tulevat tapetin päälle ja välitilaan lasi tapetin suojaksi.

Edistystä muutenkin

Raksalla on tänään kiinnitetty paikoilleen myös iso osa listoista; palaan niihin, kun muistan kuvata listat paikoilleen asennettuna.

Sisäovet hankittiin myös; päädyimme kummassakin talossa Matti-ovien yksipeilisiin massiivipuisiin oviin. Kodinhoitohuoneen ja kylpyhuoneen oven välille tulee satiinilasilla varustettu spa-ovi. Naapurin puolella oli saatu jo pari ensimmäistä ovea paikoilleenkin – enää pitäisi ehtiä itse helaostoksille ja valita, miltä ripa-lukko-osasto näyttää. Hintaluokkaa niissäkin riittää.

20120613-214741.jpg

Kosteiden tilojen osalta laatoitukset alkavat vasta juhannuksen jälkeen, mutta ei auta kuin odottaa kärsivällisesti. Pikku-wc:n seinähän on kohtuullisen mielenkiintoinen ratkaisu, kun pyörätuolin kääntöympyrä tulee huomioida rakentaessa. Aiemmin rakennusvalvonnalle on mennyt läpi se, että kääntösäteelle on tehty varaus, mutta nyt kääntösäteen pitää toteutua konkreettisesti. Niinpä pikkuvessassamme on tällä hetkellä tuollainen kevyt 125 sentin levyinen oviaukko, joka pitäisi lupakuvien mukaan peittää paljeovella. Itse haaveilen läpinäkymättömästä lasiovesta+kevytseinästä, joiden pitäisi kaiken järjen ja kohtuuden mukaan mennä myös läpi. Seinä-wc:n kotelon on tehty ja pikku-vessaan jouduttiin lisäämään jälkikäteen yksi ylimääräinen ilmastointiputki rakennusviraston ”toiveesta”. Nämä muuttivat seinän rakennetta sen verran, että katsoin aiheelliseksi piirtää ympyrän lattiaan aamulla – kyllä se siihen mahtuu.

20120613-214637.jpg

Kategoria(t): Käytännön asiat, Materiaalien valinta, Rakennuslupa, Seinät, Taustaa Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s