Talon A esittely

Pohjakuva:

A-talon kalustettavuutta, säilytystä ja pintoja suunnitteli kanssamme Unicoden Teija Korhonen.

Mietimme pitkään, millainen tilaratkaisu meidän nelihenkiselle perheellemme parhaiten sopisi. Pohdimme käyttöullakko- ja parviratkaisuja, tutkimme myös erilaisia 5h+k -malleja ja lopulta pitkien laskutoimituksien (olettekin ehkä jo kuulleet tiukahkosta budjetistamme…)  jälkeen päädyimme samaan Seijantalo-pohjaan tulevien naapuriemme kanssa. Huoneet ovat järkevän kokoisia, tilankäyttö selkeä, oleskelutilaa riittävästi ja lapsille omat huoneet.

Oma suunnittelijamme ei tehnyt 3d-kuvia, vaan piirrokset ovat varsin analogisesti mapitettuna. Esittely on siis varsin tekstipainotteinen, tarkennellaan sitä kuvin sitä mukaa kun valmista tulee.
Pintamateriaalit

Seinät. Aikaisemmassa asunnossamme käytimme hyvinkin näyttäviä tapetteja olkkarissa ja aikuisten makuuhuoneessa. Nyt lupasin (missähän mielenhäiriössä…) kanssa-aikuiselleni neutraalimpia valintoja – seinät maalataan valkeiksi ja tehosteita tehdään enemmänkin tekstiilein. Joskin keittiön välitilassa näkisin mieluusti ainakin yhdellä seinustalla kuvan Aarni-kuosia Marimekolta ja kodinhoitohuoneen vaatekomeron liukuoveen tahtoisin samanlaisen koivikon, kuin Helsinki-Vantaan uuden terminaalin naistenvessoissa on.

Lattiamateriaaliksi tulee valkeasävyinen laminaatti. Haaveilimme lautalattiasta, mutta sen yhteensopivuus lattialämmityksen kanssa (lähinnä energiatehokkuuden näkökulmasta) jäi vähän kyseenalaiseksi  emmekä halunneet kuitenkaan joustaa lattialämmöstä.

Eteinen laatoitetaan ainakin osin, sauman paikka on hieman haastava koska käytävä ja wc:n ovi eivät mene aivan linjaan. Todennäköisesti eteiskomerosta otetaan yksi liukuovirajan linja, minkä mukaan laatoituksen rajaus tehdään. Khh ja märkätilat sekä wc:t laatoitetaan myös, keittiö puolestaan saa jatkua suoraan olohuoneesta laminaattilattialla. Todennäköisesti lattian laatat valitaan tästä Pukkilan Altaj-sarjasta tai etsitään vastaavia, pronssinvärisiä tai eläväpintaisia harmaita. Paitsi eteinen saa olla vaaleampi, se pitää tsekata laminaatin tarkan sävyn mukaan jotta toimii yhteen.

Sekä kylppärin että vessojen kaakelimaailma tulee olemaan hyvin perussetti: valkeaa isoa laattaa, vaakaan ladottuna. Ison wc:n seinien suhteen on tosin vielä harkinnassa luja-käsittely ja maalaus/tapiseeraus, jolloin ilme olisi tavallaan muutettavissa (en tiedä mikä perversio mulla on vessojen tapetoinnin suhteen. Haluaisin vaan nätisti tapetoidun wc:n enkä tiedä, miksi).


Hamsteriperheen olohuone

Rakastamme kirjoja ja levyjä emmekä osaa luopua niistä. Dvd-leffojakin kertyi hyllyyn koko kasa, ennenkuin vaihdoimme maksutv-palvelumme antennihommista Elisa Viihteeseen. Tähän väliaikaiskotiin muuttaessamme kierrätimme laatikkokaupalla nurkkiin työasioiden puolestakin kertynyttä ”ai meilloli tollanenkin” -osastoa sekä levy-, leffa- että kirjahyllystä. Ei auta – liki vastaava määrä niteitä ja tallenteita on jo asettunut taloksi tännekin. Olemme suunnitelleet levyhyllyn digitalisointia ja samaan aikaan viimein kunnostuttaneet koristeena pitkään maanneen vinyylisoittimen. Eli kirjoja ja levyjä on ja niitä tulee koko ajan lisää.

Levyt ja dvd:t saavat jatkossa kodin Ikelaisesta Beståsta. Telsutaso meillä jo on, noita seinäkaappeja hankitaan sopivainen määrä. (Lue: niin paljon kuin seinälle mahtuu ja budjetti antaa myöten ja sit vielä pari päälle). Tv-kalusteen paikka on toisen lastenhuoneen seinää vasten, olkkarin ”ylävasemmassa laidassa”.

Vastapäiselle seinälle aikuis-makkarin viereen muuttaa piano, tummanruskea Knight. Samalle seinustalle kasaantunee kamaa aina haitarikopasta djembeen.

(Se erikoisen näköinen häkkyrä pohjakuvassa, keskellä olkkarin lattiaa on keinustuoli. Anoppilasta saatu kiehkurainen kaunokki, josta on osin maali rapsuteltu, projekti on vielä hieman vaiheessa. Korkea selkänoja, hyvä istua, pitkät jalakset. Ihana.)
Keittiö

Keittiöinen

Keittö olkkarista katsottuna. Kuva: Nelko, seinien ja lattian väri ei vastaa todellisuutta.

Keittiön tarkempi esittely löytyy täältä.  Avainsanoja olivat toimivuus, yksinkertaisuus, säilytystilan ja käytettävissä olevan työtasomäärän optimointi sekä se, että ruokapöytä tälle perusjengille mahtuu keittiöön. Isommille dinnereille ja juhliin pöytää jatketaan ja sen voi väliaikaisesti nostaa tuohon keskemmälle.

 

 

Hulluna kaapistoja – ja sitä lämmintä varastotilaa

Eteisen käytävää suunniteltiin aluksi lyhennettäväksi, mutta sen mitta mahdollistaa  säilytystilan maksimoinnin. Ikkunan eteen saadaan laskutilaa ja tilaa kääntyä kauppakassien kanssa, peilioviset kaapistot pitävät tilantunnusta huolen ja imaisevat sisuksiinsa talvivaatteet, jalkapalloreleet, luistimet ja lenkkarit. Toivottavasti.

Toinen iso kaappikokonaisuus näkyy kuvassa vielä aikuisten makuuhuoneessa. Tässä artikkelissa mainituista syistä puolet makkarin kaapeista on vaihdettu makuuhuoneen ja kodinhoitohuoneen väliin tulevaan vaatehuoneeseen. Makuuhuoneeseen jää siis yksi rekki- ja kaksi lankakorikaappia. Kodinhoitohuoneeseen jäi yksi täyskorkea pyykki- ja liinavaatekaappi, allaskaappi sekä yläkaapit. Koska kodari palvelee myös saunan eteisenä, tulee allastason viereen säilytyspenkki ja narikka pyyhkeille ja vaatteille. Vaatehuoneen sisustukseen emme vielä ole paneutuneet, lattiasta kattoon jotain Elfahenkistä ratkaisua sinne sitten aikanaan rakennellaan.

2 vastausta artikkeliin: Talon A esittely

  1. Paluuviite: Talon A esittely… | Rakennusprojekti Glasshill

  2. Paluuviite: Harlekiini | Rakennusprojekti Glasshill

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s