Talon B esittely julkaistu

Aika muuttuu rakentaessa kummalliseksi käsitteeksi; konkreettisten asioiden aikaansaamiseksi varsinkin suunnitteluvaiheessa tuntuu menevän loputtoman pitkä aika.

Kuitenkin pieniä asioita varmistuu melkein koko ajan. Niiden jäsentyminen järkeväksi kokonaisuudeksi on vain ottanut aikaa – enemmän kuin alunperin olisin arvannutkaan.

Kokosin omaksi alasivukseen nyt meidän tulevan kodin esittelyn, kulkekoon se nyt lupapapereiden mukaisesti Talo B:n nimellä. Eli tarkempia faktoja kaipaava voi sukeltaa tänne

Rakennuslupavaihetta varten ovat kasaan jäsentyneet asemapiirros (mitä nyt aitaa ja tien muotoa pitää ennen ensi viikkoa hioa),  julkisivut ja lopullinen pohjapiirros. Naapureiden luvat on kyselty miesten toimesta ja homma on valmis starttaamaan. Lupaesittely on edessä 14.4. eli sitten viiiihdoin prosessi lähtee käyntiin. Jälkikäteen voisi viisastella, että kannattaa varata aika heti, kun paperit on edes sinne päin kasassa, nyt me odotellaan kaksi viikkoa turhan panttina valmiiden prujujen kanssa.

Samoin Unicoden sisustussuunnittelijan kanssa on piirretty auki talon sisäpuolta; täytyy sanoa, että 3D-kuvien ja mittapiirrosten olemassaolo helpottaa aikas pirun paljon myös tarjousvaihetta. Kokonaisuus rajattiin koskemaan märkätiloja ja keittiötä, fiiliskuvia on makuuhuoneen osalta olemassa. Muut tilat löytävät muotonsa allekirjoittaneen käsissä.

Seuraavaksi edessä on tarjousrumba; keittiön, laitteiden, vesikalusteiden ja materiaalien osalta. Monta kyselyä on sisällä, pari jo katsottavana, mutta kilpailutus vaatii vielä aikaa ja pedanttiutta tarjousten lukemiseen. Muutama hyvä tarttui mukaan parin viikon takaa Lahden Raksa-messuilta , ensi viikonloppuna on edessä Helsingin Oma koti 2011-messut – katsotaan, jos niiden jälkeen ollaan jo viisaampia =)

Kategoria(t): julkisivu, Käytännön asiat, Rakennuslupa, Rakentaminen, Tilanne Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s