Statuspäivitys B

Syksy etenee ja hommat etenevät hitaahkosti, mutta varmasti. Pahin raksakrapula alkaa olla ohi ja sisustusideat pyörivät mielessä aktiivisemmin. Toisaalta on yritetty kelien puitteissa edistää ensisijaisesti ulkohommia, koska syksyn pimeinä iltoina ehtii tuunata sisätiloja – kuten esimerkiksi tänään maalata kodinhoitohuoneen.

Iltapuhteena kodinhoitohuone

Kodinhoitohuoneeseen piti alunperin tulla tapetti, mutta äly tuli ehkä väliin siinä vaiheessa, kun paperitapetti olisi pitänyt liisteröidä kylppärin oven viereen kiinni. Kestoikä olisi lapsiperheessä aika lyhyt. Eli maaliosastolle taas mars ja esimerkkilappuja teipillä seinään kiinni. Parin viikon ihmettelyn jälkeen löytyi suosikiksi valikoitui Tikkurilan Renessanssi-värisävy.

Vaihtoehtoja punaisten ja punaisten välillä. Toiminnoltaan tylsä tila (pyykinpesu plaah..) kaipaa energiaa sisustukseen.

20121010-213107.jpg

Kunnolla valmisteltu on puoliksi tehty. Teippaamiseen meni enemmän aikaa kuin maalaamiseen, mutta toisaalta lopputulos on skarppi.

Kamera ei tee oikeutta värisävylle, mutta siitä tuli kiva. Kohta saa laittaa päätylevyt kaappeihin kiinni ja naulata kattolistan takaisin kiinni.

Lastenhuoneen kimppuun

Viime viikonlopun inspiraatiossa saatiin myös muutettua oma sänky oikeaan makuuhuoneeseen ja siivottua lastenhuone varastosta oikeaan käyttöön. Luvassa on seinän tapetointia ja sisustuksen osalta on ideoita odottamassa, mutta pääasia on, että kiipeilyikäisellä neidillä on tilaa temmeltää. Jotain lapsellista seinälle kuitenkin piti saada ja lauantai meni parin vanhan tapettikirjan ja saksien parissa.

Leikkaa osat, erikeepperöi yhteen ja teippaa seinään. Eli tee-se-itse seinätarra tapetista.

20121010-213120.jpg

Pöllöt seinällä, verhot ja mattokin paikoillaan. Paras sisustuselementti on kuitenkin vääränkokoinen kodinhoitohuoneen hyllykkö, jota keittiöfirma ei halunnut takaisin; se on täydellisellä korkeudella lapsen puuhailulle ja säilöö ISON määrän leluja. Muksun kasvaessa korkeutta voi säätää lisäämällä pyörät alle.

Lamppukaupoilla

Uteliaisuudesta ja osin työnkin puolesta on tullut seurattua, miten sisustustuotteiden verkko-ostaminen kehittyy. Fab.com ja nyt jo kuopattu Dalani.fi ovat päivittäisine uutiskirjeineen aika pelottavan helppoja kanavia kivan sisustustavaran hankkimiselle.

Dalanilta ehdin tilatakin asuntomessuilta bongatun Nordluxin valaisimen olohuoneeseen, tosin kattovalaisimet toimitettiin pikku bonussektorin kera – ei ole ihan normitapa kai Suomessa asentaa kattovalaisimia sähköjohdolla&pistokkeella, on/off-nappeineen kaikkineen. Vaatii hieman sähkömiehen taitoja saada lamput kattoon.

Myös liesituuletin on vihdoin paikoillaan. Expert möi aikoinaan liesituulettimen siten, että vinokatto on huomioitu, mutta asennuksen yhteydessä selvisi, että toimiva asennus vaatii 40 cm korkean lisäpalan. Peltiseppä saatiin vihdoin paikalle ja puuttuva osa teetettyä. Ihan identtistä harjattua terästä ei tietenkään ole saatavilla, mutta aikas tyytyväinen on lopputulokseen.

Ulkohommia

Kuten mainitsin, ulkona varaudutaan syksyn tuloon. Sateet ovat haitanneet maalaushommia, mutta kellarin ikkunalasit saatiin vihdoin tilattua ja asennettua paikoilleen; alkaa turha energiankäyttö alakautta viilentyvän ontelolaatan takia olla historiaa.

20121010-213351.jpg

20121010-213209.jpg

Samoin rännit tuli hankittua; pitkään harkitsimme kokonaisurakan tilaamista ammattilaiselta, mutta hintavertailuissa päädyttiin kuitenkin ostamaan rännit itse ja tavoitteena on myös saada ne itse paikoilleen. Bauhausissa sattui hyvin taas ”osta 4, maksa 3”-tarjouspäivä eli näissäkin säästettiin taas muutama euro tiukassa budjetissa. Rännien värikin muuttui vielä alkuperäisestä eli tarkoitus oli teetättää tummanharmaat rännit ja syöksyputket, mutta värimallailun jälkeen mustat rännit ja valkoiset syöksyputket valkeita kulmalautoja vasten tuntuu järkevältä. Asennus on aloitettu A-talon puolelta.

20121010-213403.jpg

Kategoria(t): Käytännön asiat, Kodinhoitohuone, Sisätyöt, Sisustus Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s