Mustavalkoinen saunakaunotar

Kohta se on valmis ekoja löylyjä ja saunojia varten, meidän mustavalkoinen sauna.

20120729-142548.jpg

20120729-142609.jpg

20120729-142622.jpg

Lauteet on aamulla viimeistelty valkoisella saunavahalla, niiden kuivumista siis odotellessa. Saunavahalla taittaa haavan keltaiseen taipuvan sävyn valkeaan todella nätisti. Aine itsessään on todella juoksevaa, helpointa oli levittää ohut kerros vaahtomuovipalalla; koska vaahtomuovisiveltimet olivat muuton jäljiltä jossain pahviboksissa, saa oman sivelimen testatusti leikattua myös äitiyspakkauksen patjasta..

Ylä- ja alalauteen välissä on musta 20×30-rimoitus, joka häviää hauskasti näkyvistä kauempaa katsottaessa. Rimoituksella varmistetaan pienempien saunojien turvallisuus.

Kiuaskivet pestiin eilen ja ladottiin paikoilleen. Alle tuli ihan peruskiviä vajaa 40 kiloa ja pintaan lisättiin valkoiset kiaskivet hauskaksi kontrastiksi mustalle Vuolux Niili -kiukaalle.

Kiukaan takana on tumma Gemsin sauvamosaiikki, joka pelaa nätisti yhteen tumman puun kanssa. Laatan ja puun reunaan pitää vielä lisätä listat. Näin jälkikäteen tuohon olisi voinut laittaa valkoisen/vaaleankin laatan, jos olisi uskaltanut, mutta juuri nyt tuo tumma tuntuu hyvältä valinnalta.

Saunan oven osalta päädyttiin edulliseen perusmalliin harmaalla lasilla – karmiton lasiovi olisi pitänyt ennakoida ja laatoittaa karmit ennen kylppärin seiniä. Mäntykarmeista hiottiin saunasuojat pois ja ne käsiteltiin mustaksi samaisella saunavahalla torstaina. Karmit kiinnitettiin paikoilleen uretaanilla perjantaina ja ovi nostettiin paikoilleen eilen illalla. Ovenkahvan tuunaus on to-do listalla ei-kiireellisenä, saunan & sen oven pesu kiireellisenä. Myös smyygilaudat pitää vielä hankkia tulevalla viikolla.

20120729-144125.jpg

Sähkömiehet viimeistelevät saunan ja kylppärin sähköt maanantaina, jolloin näkee, miltä kokonaisuus näkee valaistuna. Myös lvi-hemmo jatkaa myös hommiaan; perjantaina korjattiin toista suihkua ja nyt siitä tulee jäisen veden sijaan tulista vettä.

Kategoria(t): Materiaalien valinta, Sauna, Sisustus Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Mustavalkoinen saunakaunotar

  1. Hanna sanoo:

    Hei, on jo vierähtänyt monta vuotta siitä kun olet tämän jutun kirjoittanut, mutta ajattelin kuitenkin kysyä mitkä teidän saunan mitat ovat?
    Meillä on tosi pieni sauna johon tulee remppa nyt heti Tammikuussa ja suunnitteilla on jotain samantapiasta. Lauteiden muoto tuottaa tosin ongelmia kun tilaa on vähän ja kuitenkin haluaisimme mahdollisimman laajat lauteet…
    Miten siivous hoituu teidän saunassa? Saako alalauteen nsotettua/työnnettyä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s