Pienin askelin

Kämpän edistäminen sisältä käsin on kaksijakoista; toisaalta aikaa on enemmän, kun hommia voi paiskia myös illalla juniorin sammahdettua. Toisaalta samoja hommia tulee tehtyä moneen kertaan, kun esimerkiksi astioita surffataan kaapista toiseen testaten, mihin sijoitettuna käytäntö toimii parhaiten. Myös kärsivällisyyttä vaaditaan; tuntuu että oleminen on välillä yhtä suurta to-do-listaa, jossa on vaikea tarttua seuraavaan yksityiskohtaan tai keskittyä millään tavalla oleelliseen. Mies onkin spekuloinut, että pitäisi hankkia talokirja, johon noita mieleen tulevia hoidettavia hommia voisi kirjata ja kuitata hoidetuksi – toisaalta silloin niitä kuittauksia pitäisi myös saadakin, koska muuten kirja ehkä jossain vaiheessa menee sattumalta hukkaan.

Kodinhoitohuone ja vessa hyvässä vaiheessa

Mikko lopetteli laatoitukset eli pääsimme kasaamaan kalusteet myös kodinhoitohuoneen ja siihen linkittyvän vessan puolelle. Kodinhoitohuoneen kalusteet ovat tuollaista lehtikuusen väristä puuviilua. Kokonaisuus näyttää vielä vaalealta, mutta tuon kontrastiksi olisi tarkoitus ehtiä tapetoida jossain vaiheessa lilaan vivahtava ornamentti-kuvio ja maalata tapetin värisävyssä ehkä jotain huomiokohtia huoneeseen.

Juuri nyt tärkeimmältä tuntuu saada siivouskomero ja pyykkikori käyttöön, koska siivousaineet majailevat tällä hetkellä mikron vieressä ja vaatekaapin ovia odotellessa allekirjoittaneen pyykkejä on vähän siellä ja täällä. Mutta edelleenkin tuntuu kivalta, että kaapit eivät ole tylsän valkeita vaan tähän käyttötarkoitukseltaan tylsempään huoneeseen voidaan panostaa ulkonäöllisesti. Tosin Nelkon valikoimasta valittu kuosi taisi olla jopa edullisempi kuin ei-kiiltävä valkoinen eli tässä pääsee sisustamaan vieläpä hyvällä omallatunnolla 😀

20120727-214734.jpg

Kodinhoitohuone rakennusvaiheessa. Oven viereen reunaan tulee pesutorni kaappirungon sisään. Alunperin pesuri ja kuivuri piti olla pöytätason alapuolella, mutta koska viemäri valettiin väärään kohtaan, kalustesuunnitelma päivitettiin tarkistusmittauksen jälkeen vastaamaan todellisuutta. Tapetti olisi toiminut ensinsuunnitellulla vaihtoehdolla paremmin, mutta kuivurin käyttöergonomia on tietenkin parempi tässä ratkaisussa, jos jotain positiivista haetaan.

20120727-214847.jpg

Pyykki- ja siivouskomerot oven takana odottavat rinnalleen vielä avolokerikkoa ja peittolevyä ovenpuoleiseen laitaan, jotta saadaan pyykkikorit vielä uloskin kaapista. Kaapin sisällä oleva jakotukki pakotti tarkistamaan myös näiden jakautumista tarkistusmittausvaiheessa, mutta toisaalta nafti pyykkikaappi pakottaa myös pesemään sitä pyykkiä ;D

20120727-214707.jpg

Saunaan vievä Matti-ovien maitolasinen spa-ovi saatiin nostettua myös paikoilleen. Saunassa on tapahtunut myös viimeisiä ihmeitä, pääsen toivottavasti kuvaamaan sen, kun saadaan karmien uretaanit kuiviksi ja lasiovi paikoilleen.

20120727-214636.jpg

Kodinhoitohuoneesta pääsee pikkuvessaan, joka on saanut kalusteet ja lavuaarin paikoilleen. Valopeili odottaa maanantaina saapuvia sähköasentajia avattuna. Oviaukon osalta pitää varmaan jossain vaiheessa kirjoitella postausta mahdollisista oviviritelmistä.

Hyvästit sisustuslakolle

Kuten olen tainnut mainitakin, viimeiset pari ja puoli vuotta on tullut himmailtua sisustusostosten suhteen, koska vuokrakämppään ei mahtunut enää-yhtään-lisää-kamaa ja tämän talon fiilistä on kiva haistella hetki ennen kuin antaa inspiraatiolle vallan (hah!). Nyt niitä hankintoja pitäisi sitten tehdä, mutta jouduin esittämään itselleni kysymyksen siitä, voivatko sisustustaidot ruostua käyttämättömyyttään? Tai sitten kiire ei ole varsinaisesti ostonautintoa lisäävä tekijä..

Joitain asioita on kuitenkin pakko hankkia, koska esimerkiksi vessan valaisinta ei voi asentaa ennen kuin se-melkein-täydellinen-peili on paikoillaan, tai edes sen mitat tiedossa. Siispä pari päivää kului paniikkiostoskiertueella Starkki (etulauta saunaan) – Gigantti (uusi kahvinkeitin hajonneen tilalle) – Bauhaus (koukkuja ja sälää) – Ikea (säilytyslaatikoita) – K-rauta (saunan ovi) – Värisilmä – Kylpystudio – Kodin1 (peili) – Bauhaus (valaisin peilin päälle, peitelevyjä, kiuaskivet). Hiki meinasi tulla, vaikka Suomen kesä tarjoili vesisadettakin. Ja saunan ovea varten joutui kilauttamaan pikkuveljelle, koska oman auton leveys ei riittänyt kuljetukseen.

Joka tapauksessa ekaa huonetta voi kuvata termillä melkein-sisustettu. Olkoonkin, että kyseessä on iso wc (huono fiilistelyarvo ’hei, sisustin vessaa’), puuttuva wc-kotelon ylälevy vie huomion yksityiskohdilta (käyttötarpeeseen riittävä koko ei mahtunut autoon) ja lampun johto piilottuu vasta maanantaina, oli silti hauskaa mallata ensimmäisiä yksityiskohtia paikoilleen. Mutta kuinka vaikeaa päätöksenteko voikaan olla? Rutiinin puutetta selkeästi, jos koukun paikkaa pitää miettiä päiväkaupalla ja kyse on kuitenkin liimattavista (aka siirrettävistä) versioista.

Shoppausreissun saldoa; wc-paperipidike, koukut sekä keittiöliinapidike keittiön altaaseen – uuden hanan sisustaminen ripustamalla luutu kuivumaan siihen ei oikein istunut silmään. Parin päivän käyttökokemuksella tuntuu järkevältä sisustushankinnalta.

20120727-214657.jpg

Wc-paperiteline paikoillaan, pyyhekoukut ripustettuna takaseinään – näin tuo perheen pienempikin yltää pyyhkeeseen. Saa nähdä miten toimivat käytännössä.

20120727-214643.jpg

Peili paikoillaan altaan yllä, lamppu odottaa vielä asentamista. Yritin löytää tuohon vielä isomman ja krumeluurisemman version, mutta tämä oli hyvä kompromissi. Tosin ensi Kasvihuoneilmiön visiitillä joutuu ehkä vielä käydä kuolaamassa krumeluuriversioita.

20120727-214649.jpg

Ikean säilytyskoreja lapsiperheen käytännön arkeen: miten piilotat vaippa- ja huoltotarvikevarastot.

Isossa mittakaavassa nämä tuntuvat pikkujutuilta, mutta toisaalta niistä pikkujutuista se omalta näyttävä ja käytännössä toimiva koti ainakin tämän kirjoittajan mielestä rakentuu.

Kategoria(t): Kodinhoitohuone, Materiaalien valinta, Sisätyöt, Sisustus Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s