Oma koti kohta valmis

We are in. Isoimmat yksittäiset huonekalut on muutettu sisään ja ensimmäinen yökin tuli täällä jo nukuttua.  Tyttären 1-vuotissynttärit vietettiin kera suvun ja ystävien eilen – täytyy sanoa, että ympärillä olevasta tilasta osaa oikeasti NAUTTIA. Tuleva viikko tulee olemaan vielä hommien viimeistelyä, kuten allaolevat kuvat näyttävät, mutta ehkä tässä alkaa jo voida haaveilla siitä virallisesta muuttotarkistuksesta ja todellisesta sisäänmuutosta.

Kuluneella viikolla tapahtui paljon asennusta ja hiontaa, siitä kuvia alla:

20120722-092832.jpg

Etuterassi on paikoillaan. Maanpinta määräytyy pihahommien pohjalta, katsotaan tarviiko tämä lopulta mitään erillisiä portaita. Tämän rakentamisessa hauskaa oli myös se, että terassit naputettiin kasaan rinta rinnan A-talon kanssa.

20120722-092844.jpg

Kodinhoitohuoneen näkösuojaa on naputeltu paikoilleen, mutta se on vielä himppasen vaiheessa.

20120722-092905.jpg

Pihamaata on hyödynnetty myös maalaushommissa, tässä saunavahan pintaansa saavat saunan välirimoitukset anoppini toimesta.

20120722-092855.jpg

Terawatt on myös vieraillut tontilla toistuvasti. Katossa on valot, keittiössä ledinauhat, pistokkeet ja painikkeet ovat paikoillaan. Samoin talonumero ja ulkovalot.Kattovaloissa on vielä halogeenipolttimot, jotka ehkä päivitetään ledeihin joskus syssymmällä budjetin salliessa. Tosin odotan kiinnostuksella, miten hyvin A-talon himmentimet saadaan hienosäädettyä toimimaan smoothisti, koska nyt suositelluissa ledipolttimoissa esiintyy särinää ja hyppimistä säätövaiheessa.Noista meidän rosterisista neliöistä kyllä tykkään, vaikka sisäinen järjestelijä haluaisin kiivetä kattoon vääntämään neliöt suoraan suhteessa lautoihin ja naputtamaan yhden valon paikoilleen niin että valaisimen reikä peittyy. Saakohan tavis tehdä tuon hienosäädön? 

20120722-092916.jpg

Sähköhommista onnelliseksi tekevät myös kodinkoneet. Ne ovat kauniita, hiljaisia ja toimivat. Astianpesukone päättää kahden vuoden tiskausputket, ah auvoa. Induktioliesi pistää opettelemaan ruoanlaiton ajoituksen uusiksi. Kiertoilmauuni mahdollistaa vaikka mitä. Ja jääkaappiin saa ihan oikeasti mahtumaan synttäritarjottavat parillekymmenelle hengelle ilman hikoilua. Osaan arvostaa näitä juuri nyt hyvin paljon.

20120722-092926.jpg

Keittiöstä saa muuten vihdoin otettua myös kunnon kuvat, kun muovit saatiin siivoamisen yhteydessä poistettua. Eli tässä vasemman laidan kaapistoseinä kaikessa kauneudessaan.

20120722-093117.jpg

Ja oikean laidan työtasot. Valolistat ja tapetin suojaava karkaistu lasi uupuvat vielä ja pöydällä on somisteena raksa-ajan radio ja kahvinkeitin, mutta keittiö läpäisi ehdottomasti käytännön leivonta- ja hääräystestin. Tila riittää ja liedenedusta toimii tarjoilupöytänä juuri niin hyvin kuin toivoin.Etualalla roikkuva johto on liesituulettimen. IV-asentajalta puuttui viime yrityksellä galvanoitu alumiiniteippi, joka rakennuttajan työmiehen olisi pitänyt paikalle toimittaa. Toivottavasti tiistaina saataisiin jo sekä materiaalit että mies paikalle ja IVt vihdoin kuntoon, sillä induktio vapauttaa tuota vesihöyryä aika tehokkaasti ja Nilan pitäisi saada jo toimimaan. 

20120722-093009.jpg

Puuttuvat IVt tuovat Nilanista mielenkiintoisia ominaisuuksia esille. Vaati hieman säätöä ja puhelun myyntimiehelle, jotta saatiin lämminvesivaraaja lämmittämään käyttövesi sähköllä toistaiseksi. Vesi ei myöskään kierrä lattialämmityksessä ennen kuin IVt on kiinni eli villasukat tuntuisivat järkevältä asustukselta kesähelteellä. Myös lämmintä vettä saa ainoastaan toisesta suihkusta, en tiedä onko kyse sitten säädöistä, jakotukista vai viallisesta sekoittajasta – alan ammattilainen saa tulla arkena sen kertomaan.

20120722-092957.jpg

Jotkut perusfasiliteetit kuitenkin toimivat kuin, öh, vessa. Iso wc on kansikotelon levyä & siihen kiinnitettävää ledinauhaa vaille valmis. Ja täydellisen peilin metsästys on vielä kesken. Mutta kalusteet näyttävät hauskalta paikoillaan.

20120722-092943.jpg

Allasvalintaa pyöriteltiin aika kauan. Alunperin suunnitelmissa oli malja-allas, mutta juuri ja juuri 40 sentin leveys karsi valikoiman vähiin. Löytyi minicleverin upotettava neliöallas, jossa pesuosa on kaarevuutensa ansiosta kuitenkin aika iso. Pienellä ergonomiajumpalla saa taaperon vessakäynnit hoidettua ihan kunnialla.

20120722-093018.jpg

Pikkuvessassa on tapahtunut myös; se on saanut laatan pintaansa ja kun saumat ja silikonit kuivuvat niin putkimiehet käyvät viimeistelemässä myös kalusteasennukset. Syvennyksen Jasban Amar-laatta näyttää myös veikeältä paikoillaan. Tuo hassu kulma pitää sisällään ylimääräisen ilmastointiputken, joka lisättiin rakennusviraston tarkistuksen jälkeen; piirroksiin suunniteltu tuuletusputki oli mitoiltaan himppasen liian pitkä toimiakseen varmasti ja tässä kohtaa oli helppo priorisoida funktionaalisuus ohi estetiitan.

20120722-093050.jpg

Putkimiehet asensivat myös Grohen Euphoria-suihkusetit paikoilleen, oikeanpuoleinen jopa tarjoaa sitä kaivattua lämmintä vettä (kuva ennen siivousta..). Katossa kosteudenkestävät halogeenit myös paikoilleen upotettuna.

20120722-093137.jpg

Sevinita Oy:n Mikko on viimeistelemässä kolmen viikon uurastuksen. Perjantaina kodinhoitohuone sai lattialaatan ja maanantaina siihen lisätään vielä uupuvat silikonit. Niiden kuivettua päästään kasaamaan kodinhoitohuone paikoilleen.

20120722-093100.jpg

Pikkupesut vielä ja avot, asentamaan.

Missä olisimmekaan ilman mummeja?

Rakentaminen todella jättää jälkensä. Pölyä ja roskaa on lattian suojaamisista huolimatta. Joka ikinen katto- ja seinäpinta piti pestä tai pyyhkiä materiaalista riippuen. Olen tippunut laskuista siinä, miten monta kertaa lattian on pesty tai pyyhitty. Ikkunanäkymä näyttää hyvin erilaiselta, kun lattiavalujen roiskeet on raaputettu pois ja ikkunoista näkee etikka-fairy-pesun jälkeen oikeasti myös ulos. Äitini ja mieheni äiti ovat olleet korvaamaton apu sekä muuton että synttäreiden kannalta, sillä ilman heidän kädenjälkeään tätäkin päivää vietettäisiin hyvin erinäköisessä ympäristössä. Nöyrin kiitos vielä siis.

20120722-093028.jpg

Olohuoneen pari-ikkunoiden näkymä on muuttunut tässä kahdeksan kuukauden aikana aika paljon. Nyt näistä kelpaa tuijotella ulos.

20120722-092757.jpg

Projektissa siirrytään pian sisustusvaiheeseen, tältä täällä näyttää nyt, niitä suunniteltuja sisustuskuvia sitten myöhemmin. Lapsiperhe-elämä näkyy lattialla; leluja on, ja saakin olla. Takasta poistettu suojamuovi päästää piipun oikeuksiinsa, asentajat tulevat vielä maalaamaan takan lopullisen pinnan kuntoon.

Kategoria(t): Käytännön asiat, Keittiö, Kodinkoneet, Lattia, Lämmitys, LVI, Rakennuslupa, Sähköt, Seinät, Sisätyöt, Sisustus, Tilanne, Valaistus, Vesikalusteet Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s