Takana touhukas lauantai

Yksi lauantai hurahti taas tontilla, mutta toisaalta työn jälki on näkyvää. Allekirjoittanut pääsi tänään keskittymään työntekoon, kun mies otti lastenvahtivuoron – normaalisti kun tuo tekeminen tuppaa keskittymään juniorin päiväuniaikoihin. Keittiössä on vetimet ja terassi ekaan kertaan sisäpuolelta maalattu. Pakko oli päästä myös penkkiprojektin kimppuun. Miehet nikkaroivat saunaan lauteet samaan aikaan.

Muutto lähestyy

Käytettävissä olevat päivät vähenevät – itse asiassa ensi viikonloppuna on tarkoitus juhlistaa tyttären ensimmäistä syntymäpäivää suht tyhjässä kämpässä ja sunnuntaina alkaa muuttolaatikoiden sisäänkanto. Tulevalta viikolta ei siis puutu tekemistä; maanantaina pitäisi Terawattin tyyppien tulla viimeistelemään sähköhommat, valaisinten pitäisi siis olla perillä. Tiistaina tulee lasituskaveri käymään tarjoustaan läpi. Putkimies tulee keskiviikkona asentamaan wc-istuimet, hanat ja viimeistelemään muut putkihommat (astianpesukoneen asennus, vesiposti jne.). IV-kaverin pitäisi käydä tekemässä liesituulettimen vaatimat asennukset kuntoon alkuviikosta, sitten saadaan ruuvailla Savon putkimalli paikoilleen . KVV-ja IV-vastaava tulee tarkistusvisiitille perjantaina. Laatoittaja-Mikko tekee nyt viimeisenä kodinhoitohuoneen lattian ja pikkuvessan, päästään kasaamaan loput kalusteet itse paikoilleen niiden valmistuttua. Torstai-perjantai-akselilla ois siivousprojekti tiedossa; poistetaan kaikki huoneita suojaavat pahvit ja muovit, jotta saadaan talo kuntoon. Eli hommaa riittää, toivottavasti kaikki pitävät sovituista aikatauluista kiinni.

Sauna sai lauteet

Saunan laatoituksen valmistuttua päästiin loppujen pintojen ja lauteiden kimppuun. Laudemateriaalina on ihan simppeli 90mm leveä haapa, jonka käsittelen myöhemmin Tikkurilan Saunasupilla valkeaksi, jotta kontrasti mustaan syvenee. Etulaudat puuttuvat vielä, pitäisi löytää samaista haapaa 120mm leveänä sitä tarkoitus varten nelisen metriä. Samoin välirimoituksen materiaali pitäisi päättää – se on aika must lapsiperheessä, jotta juniori ei pääse tippuilemaan lauteiden alle kesken löylyjen. Kiuas tuli Vuoluxilta perille, pitää suunnata jossain vaiheessa kiuaskivien ostoon; varmaan päällä tulee ostettua valkoisia huomiokiviä tai sitten voisi kopioida ideaa miehen taiteilijatädiltä ja polttaa savesta koristekiviä peruskivien sekaan. Suap nähdä.

20120714-180153.jpg

Lauderungot valmiina, ja reikä kiukaalle.

20120714-180200.jpg

Kiuas purettuna paketistaan.

20120714-180212.jpg

Selkänoja kiinnitettynä paikoilleen.

20120714-180219.jpg

Selkänojan taakse upotettiin 9 kappaletta Oversolin saunaledejä. Virtalähde tulee lauteiden alle vedenpitävään koteloon. Johtoja oli kyllä kohtuullisen paljon pujotettavaksi ohi jo kiinnitetyn alalauteen.

20120714-180226.jpg

Kiuas nostettuna paikoilleen, suojakaulus pitää vielä kiinnittää. Kuplamuovit suojaamassa lauteita.

Rivat paikoillaan

Keittiön kaapistot pitää saada melkein ekana muuttokuntoon, joten aamupäivä hurahti ripoja kiinnitellessä. Tuo oven päälle tuleva levymäinen malli on kiitollinen kiinnitettävä, kun siinä on itsessään suora kulma mukana, tarvii oikeastaan vain mitata sijainti oikein. Makitalle riitti töitä, yksi päivä romanttista käsipelillä ruuvien vääntelyä riitti 😀

20120714-175354.jpg

Laatikoston vieressä kauan kaivattu perheenjäsen eli astianpesukone, joka on motivaatiokämpästä uupunut. Tiskaamista ei tule ikävä.

Maalia terassiin

Terassin vaakalaudoitus on paikoillaan koko matkalta. Tolppiin lisättiin kakkoskakkoset kannattamaan leveitä yläpalkkeja, jotka tehtiin höylätystä kakkoskutosesta. Lopputulos on mukavan massiivinen. Hyvin näkee, että tolpissa on ensimmäinen maalikerros, kun puunväri kuultaa vielä läpi, mutta kertaalleen maassa maalatuista rimoista tuli paikoillaan maalattuna tosi siistit. Espoon rakennusvalvonnan säätämä sentin välitys näyttää sekin ihan mukavalta luonnossa; ei liian tiiviiltä vaikka sitä alkuun pelkäsinkin.

20120714-180327.jpg

Penkkiprojektin kimppuun piti päästä karkaamaan hetkeksi aikaa ja myös se sai toisen kerroksen maalia päälleen. Kuva vääristää vahvan violetin värin melkein mustaksi, mutta lopputulos on oikeasti tosi kiva. Valokate unohtui muuten kätevästi maalata varsinaisella ulkomaalilla ennen terassin rakentamista, nyt siinä on vasta pohjamaalit päällä. Pitää siis suojata terassi vielä kertaalleen hyvin huolella ja laittaa suti heilumaan. Toisaalta tuota lattiansuojamateriaalia vapautuu loppuviikolta sisätiloista.

20120714-180339.jpg

Iso wc silikoneja vaille valmis

Laatoittaja-Mikko on tehnyt hyvää työtä ja iso vessa kaipaa enää silikonit ennenkuin päästään kasaamaan kaapistot paikoilleen ja saadaan päästää sähkö- ja putkimiehet irti. Seinä-wc:n kotelon päälle pitäisi askarrella vielä hylly, jotta saadaan sen päälle tuleva ledinauha myös paikoilleen. Ledi toimii liiketunnistimella, jolloin vessassa on automaattinen valaistus sisääntullessa, helpottaa tulevaisuudessa pikkuihmisen öisiä vessakäyntejä.

20120714-180400.jpg

Yhtenäinen helmenharmaa saumausaine sitoo nätisti laatoituksen yhteen.

20120714-180352.jpg

Kolot odottavat sähköjä ja lvi-asennuksia.

20120714-180408.jpg

Malttamattomana purin jo kaapistonkin paketista odottamaan asennusta. Jalkoja oli varattu vain kaapiston etureunaan eli ei kannattanut alkaa ruuvailla niitä vielä paikoilleen. Väri on siis sama kartanonmusta kuin keittiön alakaapeissa ja liukukaapiston ovissa.

Kategoria(t): Käytännön asiat, Keittiö, Materiaalien valinta, Sauna, Terassi, Vesikalusteet Avainsana(t): , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s