Musiikkia muuttoa tahdittamaan

A-talon asukit listasivat aikoinaan rakentamisaiheista musiikkia ja kattoaiheisia biisejä. Nyt on meidän vuoromme kantaa korsi musiikilliseen kekoon ja tahdittaa tuleva muutto sopivin tahdein; jollei muuta niin ainakin voi hymyillä kamoja pakatessaan. Siispä varoitus; lue ja kuuntele omalla vastuulla, musiikkia ei missään nimessä ole valittu hyvällä maulla 😀

B-TALON EPÄVIRALLINEN MUUTTOLISTA

1. SE PAKOLLINEN

Jostain syystä en ole selvinnyt vielä yhdestäkään muutosta ilman, että jossain vaiheessa joku hyräilee vanhaa I like to move it, move it-rallatusta. Voitte ihan itse valita, kuunteletteko alkuperäisen Reel 2 Realin renkutuksen vai nautitteko Will.I.Amin Madagascar-leffaa varten tekemästä versiosta, linkit alla

Spotify: Reel 2 Real – I Like to Move It – Radio Mix

Will.I.Am/Madagascar/YouTube

2. TYTTÖMÄISET HAIKAILUT

Muutto tai kamojen pakkaaminen kirvoittaa jostain syystä kuulasääniset tytöt laulamaan syvällisiä. Toisaalta muuttamisessa on aina jotain haikeaa. Vaikka en varmasti jää kaipaamaan 43-neliöistä motivaatiokämppäämme, jään kaipaamaan niitä ihmisiä, joihin olen kotiäitivuoteni aikana tutustunut. Google ja Spotify tutustuttivat kolmeen uuteen muuttoaiheiseen biisiin, jotka eivät kuulu kyllä perinteiseen kuuntelurepertuaariin.

Elviira – Huomenna nukun pitkään

Pikku Kukka – Muutto

Eliza Doolittle – Pack Up

3. SUOMI-RÄPPIÄ TASAPAINOTTAMAAN:

Toisaalta muuttaminen ei saa olla liian vakavaa tai se aiheuttaa auttamattakin stressiä. Suomiräppi on tahdittanut aika montaakin allekirjoittaneen työvaiheista, mutta muuttoaihetta ei niin kovin monesta löydy; Muuttomies ja Aika muuttaa biisit tulivat etsiessä vastaan. Fintelligensin egobuustaus Hoida homma on sen sijaan soinut päässä raksatessa ja päätyy sitä kautta tälle listalle – se muuttaminen nyt vain on pakko tehdä.
Chebaleba – Muuttomies

Koivuniemen herrat – Aika muuttaa

Fintelligens – Hoida homma

4. NOSTALGIOIDEN:

Mitä oiskaan muuttohomma ilman, että korvissa soi kiikki-kii ja matkaan-lähden? Suomi-iskelmien tahtiin voi tunnelmoida muuttohaukan haikeudella. Läheisen rautatiepysäkin henkeen tuo menolippu hyvin ja baddingin karkaamisenkaipuu vain vahvistaa sitä tosiasiaa, että meille tämä tuleva muutto on kuin muuttaisi kaupungista maalle, hektisyydestä omaan rauhaan. Do I need to say more?

Riki Sorsa – Muuttohaukka (Aftonfalken)

Markku Aro – Menolippu – One Way Ticket –

Rauli Badding Somerjoki: Kauas pilvet karkaavat (YouTube)

5. FIILISBIISIEN TAHTIIN

Tietyt biisit liittyvät tiettyihin asioihin, muistoihin tai ihmisiin. Tässä on rakennettu enemmän tai vähemmän puolitoista vuotta omaa kotia ja unelmoitu siitä vuosi enemmän. Projekti on ollut välillä raskas, välillä tehnyt pienten yksityiskohtien onnistuessa lähes humalluttavan onnelliseksi. Tuota tunnetta on vaikea kuvata, mutta sitä voi yrittää siirtää muutaman biisin kautta muuttohetkiinkin:

Wamdue Project – King Of My Castle – Rowald Steyn Remix Radio Edit Discohitti, joka rallattaa kukkulan kuninkaasta. Meidän talo meidän mäellä on meidän linna, vaikka vieressä onkin isompia =D

Bon Jovi – This Is Our House Meidän talo ei ole muuttovalmis, se on räätälöity meille. Monesta asiasta voi jälkikäteen olla helposti montaa mieltä, onko räätälöiminen ollut järkevää esimerkiksi kustannuksellisesti, mutta se on silti meidän talo.

Foo Fighters – Times Like These  Jos jotain, rakentaminen opettaa ihmiselle itsestään, parisuhteesta, perheestään, läheisistään. Se kiristää välejä, mutta isossa kuvassa lähentää niitä, opettaa elämästä, opettaa rakastumaan uudelleen.

RENT Soundtrack – Seasons Of Love Musikaalibiisissä kysytään, millä asioilla mittaisi vuoden kulumisen. Viimeinen vuosi rakentamisineen ja samaan saumaan sattuneine lapsensaamisineen on ollut huisi. Vuotta voisi halutessaan mitata hikipisaroina tai kyyneleinä, kirosanoina tai sormeen lyötyinä vasaraniskuina. Tai sitten voi keskittyä ilonhetkiin, unohtumattomiin muistoihin. Ja miettiä, millä haluaa tulevat vuotensa tulevassa kodissa mitata.

6. PAKOLLINEN LOPPUKEVENNYS

Jo pakolliseksi muodostuneena loppukevennyksenä voisin musiikin sijaan tarjoilla sarjakuvasankarin muutto-otteita vuodelta 1956:

Kategoria(t): Bonusraidat & sekoilu Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s