Käyttämättä jääneitä helmiä

Tekee mieleni palata tuohon aiempaan laattakirjoitukseen ja nimenomaan siihen jossitteluosastoon: jos-olisin-uskaltanut ja jos-budjetti-sallisi-kaikki-päähänpistot. Kosteista tiloista voi nykyään saada oikeasti persoonallisia, jos vain osaa sovittaa laatat yhteen. Toisaalta laatta on vaikeasti vaihdettava materiaali eli ajattomuuden ja trendien välillä tasapainoilu on paikoin vaikeaa. Tässä pari laattaa, joista meinasi tulla osa meidän sisustusta tai joista en meinannut pitää näppejäni erossa.

Moniulotteinen seinälaatta

Marca Corona Re-Action Black Brick 30×30: Ihana kolmiulotteisista neliöistä koostuva laatta, joka peittoaa luonnonkivihommelit sata-nolla. Tosin huomattuani tyttäreni perineen tapaturmageenin, alkoi teräviä kivireunoja sisältävä laatta mietityttää ja vaihtui samansävyiseen ja monessa mielessä tylsempään sauvamosaiikkiin.

Jos tuohon valintaan olisi päädytty, myös lattialaatta olisi ollut samaa sarjaa. Lattialaatassa on hauskasti metallista kiiltoa, laatta on läpivärjätty ja siten käytössä laadukas.

Ihanaa punaista

Kenellekään allekirjoittaneen tuntevalle ei varmaan tule yllätyksenä se, että meille harkittiin punaisia laattoja. Se nyt on vain väri, joka on miellyttänyt allekirjoittaneen silmää. Punaisissa laatoissa homma voi mennä helposti liioittelun puolelle – tai sitten niistä saa hauskan persoonallisen pisteen iin päälle. Ihastuin tähän Fap Ceramichen Visionary-sarjan laattaan, värisävy on Bourdeaux.

Erisävyisten punaisten yhdistelmä vain toimi myös isona pintana ja peilaa kauniisti valaistusta.

Sarjasta löytyy myös kuviolaattoja, mutta ehkä mosaiikin ja kuvion yhdistämisessä päästään siihen kuuluisaan tårta på tårta -ilmiöön.

Huomiota valkoisella

Meillä oli suunnitteilla valettu saippuateline kylpyhuoneeseen (kuva tässä). Kiviseinien valuvaiheessa iski tilanriittävyysangsti, jonka seurauksena teline tiputettiin suihkujen välistä pois. Tuohon telineeseen olin himoinnut laataksi Fapilta Rubacuori Bianco laattaa, jossa on normaalia isommassa koossa erilaisilla pinnoilla ja kiilloilla varustettuja valkoisia mosaiikkeja. Taas valaistukseen yhdistettynä hauska yksityiskohta. Sarjan kulmalistoja käyttämällä tuosta olisi saanut lapsiturvallisenkin.

Fapin valikoimista löytyy myös aika vinkeitä keraamisia hyllyelementtejä, joilla tuon voisi saada toteutettua jälkikäteen tai joita olisi voinut upottaa kiviseinien muurausvaiheessa. Esimerkki löytyy täältä.

Siedettävä pastelli

Kuten aiemmassa maalipostauksessa uhosin, pastellit eivät ole minua varten. Sen takia en ymmärräkään, miksi olen palannut uudelleen ja uudelleen katsomaan tätä Fapin Futuro-sarjan fiiliskuvaa, johon on yhdistetty monta erisävyistä laattaa; ehkä nuo ovat enemmänkin huurrettuja sävyjä kuin pastelleja, mutta jotain lumoavaa tuossa yhdistelmässä on.

Kuvio isolleen

Vielä lopuksi pala punaista. Jos meillä olisi ollut seinä, johon olisi saanut laittaa punaista ja joka olisi ollut tarpeeksi leveä kantaakseen tämän kuvion niin väitänpä etten olisi siihen kyllästynyt muutamankaan vuoden tuijottelulla. Laatta on Fapin Cielo-sarjan huomiolaatta.

Sisustusjutuissa on kyllä se paha puoli, että kun päätöksiä, ja varsinkin niitä karsivia päätöksiä joutuu tekemään päivästä toiseen niin jää ihan liikaa ideoita varastoon. Siksiköhän moni talon rakentanut päätyy rakentamaan toisenkin??

Kuvat ABL sekä valmistajat FAP ja Marca Corona

Kategoria(t): Materiaalien valinta, Rakentaminen, Seinät, Sisustus Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s