Laattoja B-talon seiniin

Rasti seinään, siis kosteiden tilojen seinään. Materiaalit on nyt valittu ja viimeistä tilauslaattaa lukuunottamatta myös noudettu tontille. Olin eilen aamulla kirjoittelemassa seiniin, mitä minnekin tulee – tuntui muuten hassulta kirjoittaa valkeaksi tasoitettuihin seiniin.

Laatat valitsimme ABL-laattojen valikoimista. Perheyrityksellä on tarjolla Suomen laajin valikoima, myyntinäyttely Tammistossa on sisustajan unelma väreittäin koottuine laattakirjastoineen ja palvelu oikeasti pelaa. Vaihtoehtoja olisi ollut, persoonallisesta ajattomaan ja räväkistä klassisiin. Materiaalivalintoja (ja yli-innostumista) ohjasi onneksi maltti ja budjetti – laajassa valikoimassa on se hyvä puoli, että ne kompromissit mitä tehtiin olivat erittäin tyydyttäviä =)

Selkeät peruslaatat isoihin pintoihin

Peruslaattojen osalta ollaan samoilla linjoilla kuin A-talossa; isoilla valkoisilla seinälaatoilla ja mustilla 10×10-lattialaatoilla. Simppeliä, mutta toimii ja antaa varman pohjan muulle sisustukselle.

Valkoinen laatta on italialaisen Fap Ceramichen Lumina Bianco, kooltaan 30,5×56 cm. Laatassa on mukana aitoa kristallia, joka tekee siitä aidosti kiiltävän ja oikeasti laadukkaan.

Suorat reunat mahdollistavat millin levyisen sauman käytön eli laatat saadaan ladottua tiiviisti. Tämän osalta on isot odotukset tilan tunteen lisääjänä.

Lattialaataksi valittiin edullinen dubai’laisen Rak Ceramicsin Lotus 10×10-laatta, joka saumataan myös mustalla saumausaineella. Sen liukuesteluokka on R10B eli pinta on karhea ja sitämyötä lapsiperheturvallinen kosteisiin tiloihin. Haaveilin alunperin vähän isommista lattialaatoista, mutta kun on tullut todistettua millaisen luistinradan pelkkä nihkeä muovimatto tarjoaa niin turvallisuus on helppo priorisoida lattiavalinnoissa.

Lattialaatta tulee kosteisiin tiloihin, kodinhoitohuoneeseen ja vessoihin, muualla mennään laminaatilla.

 Koristelaatoilla eloa ja persoonaa

Saunan ja kylpyhuoneen tehosteseiniin tulee samaisen Rak Ceramicsin laattatehtaan musta Lotus brick rustic sauvamosaiikki.

Mosaiikki tulee 30×30-kokoisina verkkoina, nyt tuota on varattu 46 laattaa käyttöön. Tosin valmiit suihkuseinät ovat aiottua leveämpiä eli pitää vielä mallata, miten nuo mosaiikit istuvat paikoilleen sauvoineen kaikkineen.

Pieneen vessaan valkoisen laatan pariksi tulee tällainen pinnaltaan selkeästi matta ja tekstuurinen 10×30 laatta punaisena. Laattatehdas on Jasba ja laatan nimi Amar.

Tehostelaatta ladotaan seinä-wc:n taakse tulevaan seinään vaakaan, valkoisella saumauksella. Tavoitteena on hyväntuulinen piristysruiske pieneen tilaan.

Isommassa vessassa pelataan kuvioilla. Ihastuin Marca Coronan laattatehtaan Philosophy-sarjan kukka/sudenkorento/ köynöskuvioon jo aikoja sitten ja emmin pitkään sitä, onko se liikaa rönsyilyä, mutta toisaalta totesin, että omassa kodissa saa tehdä huoneista persoonallisia ja ottaa pieniä irtiottoja isosta linjasta. Vessassa pelataan siis harmailla kuviolaatoilla, joilla tehdään huomioraita ovesta katsoen vasemman puoleiseen seinään. Takaseinässä koristekuvion harmaa jatkuu seinä-wc:n vesisäiliön yläpuolella. Harmaan parina on saman sarjan vaalea Faggio-laatta pehmentämässä tunnelmaa. Noiden pariksi tummat kaapit ja näyttävä peili niin arkivessassa käväisykin voi olla hyväntuulinen.

Olohuoneeseen tulevan takan alle ja eteen tulee laattaa kipinäsuojaksi. Nuo unohtui miettiä osana isoa kuviota, joten kipaistiin vielä ABL:n myymälään tsekkaamaan, mitä varastosta löytyy. Varastotuotteiden ohella myynnissä on silloin tällöin varastoeriä ja niistä silmään pisti italialaisen Caesar ceramichen iso 60×60-laatta Absolute dark moon. Nyt pitäisi enää osata hahmottaa se takan tarkan tarkka paikka..


Kategoria(t): Lattia, Materiaalien valinta, Seinät, Sisätyöt, Sisustus Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Laattoja B-talon seiniin

  1. Paluuviite: Laatoitus starttasi, terassilla on kansi. Saako tuulettaa? | Rakennusprojekti Glasshill

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s