Budjettipaineita, lattiahankinta ja kiuaspohdintaa

Sisustusvaihe lähestyy, mutta budjetti kiristyy. Huomaamme yhä useammin miettivämme, mistä voisi säästää. Yhä useampaan mielipidekysymykseen vastataan, että mitä se maksaa. En kuitenkaan haluaisi päätyä lopputulokseen, jossa talossa on laadukkaat runkorakenteet, mutta sisusta näyttää halpahallin kuvastolta. Tulevina kuukausina punnitaan siis kyky tehdä oikeat kompromissit ja priorisoida kestävät asiat, koska sisustustakin voi upgradeta myös ajan kanssa.

Keittiö, tärkeimmät kiintokalusteet ja laitteistot tulevat olemaan laadukkaita, koska niiden osalta on onnistuttu löytämään loistavat myyjät ja hyvät hinnat. Ne myös pelaavat isoa roolia talon arvossa ja arjen viihtyvyydessä eli tältä osin iloitsen hankinnoista jo etukäteen. Tosin puolentoista vuoden vuokra-asuminen myös vahvistaa tätä tunnetta 😀

Lattia, check

Ensimmäinen virallinen sisustus(kompromissi)hankinta on kuitenkin jo tehty jasanotaanko, että tuuri ja hyvä tuuli olivat tällä kertaa totisesti puolellamme.

Lattian osalta olimme päätyneet laminaattiin ihan arkirealismin näkökulmasta; lattian on pakko kestää kulutusta, leluilla hakkaamista, polkutraktorin jyrinää ja satunnaisesti vierailevia lemmikkejä. Unelma puulattioista tai parketeista saa siis odottaa.

Värivalinnallisesti olemme sisustussuunnittelijalla käynnistä saakka pysyneet harmaassa tammessa, vain värin syvyys on vaihdellut vaaleasta tummaan. Harmaa sointuu nykyisiin olemassaoleviin kalusteisiin ja ajatuksissa oleviin sisustuksiin. Se on hauskan neutraali. Toivelistalla on ollut myös pitkä, leveä lankku viisteineen, mutta toisaalta viisteiden kustannuslisä on ollut tiedossa.

Karkauspäivän aattona postiluukusta tipahti Bauhausin mainoslehti, jossa tarjoukseen oli nostettu Paradorin vaaleanharmaa laminaatti. Sain miehen ja vauvan houkuteltua katsastamaan laminaatin paikan päälle. Viisteitä laminaatista ei löytynyt ja pituuskin oli vähemmän kuin mainoksessa luvattiin – röyhkeämpi saattaisi tuota mainonnan lupausta käyttää Bauhausia vastaankin. Karkauspäivän kunniaksi paikalla oli kuitenkin ”Osta 4, maksa 3” -tarjous – alkaa muuten tuntumaan, kun hankkii kevyen 90 m2 tuota laminaattia. Lipaston laatikosta oli muistunut mieleen häälahjaksi saatu lahjakortti, joka kuitenkin oli ehtinyt vanhentua, mutta jonka mies sai hymyiltyä aktiiviseksi infon tytöltä. Laminaattilattialle jäi siis hintaa 6,2 €/m2. Kustannuspaineiden keskellä on pakko olla tyytyväinen omaan hankintaan 😀

Tältä se meidän lattia sitten näyttää

Saunankiuas, syönen sanani

Sisustusasioissa taidan myös olla syömässä sanani. Tästäkin blogista löytyy maininta siitä, että saunan kiuas ei tule olemaan näitä juuri nyt niin muodissa olevia metalliverkkoratkaisuja. No, nyt on ensiksikin päästy seisomaan saunan seinien sisäpuolella ja toteamaan, minkä kokoinen sauna on. Ei iso. Laudemallin osalta halutaan tehdä levymäinen alalaude, jossa jälkikasvu voi leikkiä ja jonka reunaan kiuas upotetaan > kiuas ei siis voi viedä määrättömästi tilaa. Hyvät löylyt olisi myös toiveissa ja yleensä kivimäärä varmistaa sen.

Yhtäkkiä kivitorni tuntuukin järkevämmältä vaihtoehdolta. Järkeilyni oikeastaan alkoi, kun törmäsin paikallisessa K-raudassa tähän Harvian uuteen mustaan, neliönmalliseen pylväskiukaaseen. Kiva, järkihintainen ja sopii suunnitelmiin.

Hienot etäohjauskeskukset puuttuvat eli saunan joutuu edelleenkin kumartumaan laittamaan päälle, mutta eiköhän se pikku nöyryys arjessa tee egoille ihan hyvää ;D Tätä ei vielä ole hankittu, mutta vahva harkinta on kyllä päällä. Pitänee vielä kysyä nuo upotusetäisyydet ammattilaiselta.

Saunan osalta jouduin kyllä tekemään yhden karsinnan, joka varmaan harmittaa tulevaisuudessa. Saunan piirroksia ei korjattu sisustuskuvien mukaiseksi ja nyt muuraukset on tehty pohjan mukaan. Ovi on siis 90 cm leveä ja sille on tehty muutaman sentin koolaus. Saunan lasi-ikkunalle varattu tila on yhtäkkiä hävinnyt, kun huomioi suihkujen asennuspaikat. Näkymää saunan lauteilta suihkun puolelle ei siis ole, koska 25 cm leveää sivulasia ei taida kannattaa laittaa. Pitänee vahtia noita muista sisustuksellisten elementtien huomioimista tekemisestä tarkemmin. Ainakin olohuoneen kirjahylly vaatii ripustusvahvikkeet sisäseinien sisään eli ne pitää laittaa paikoilleen jo aika piankin.

Kategoria(t): Lattia, Rakentaminen, Säästötoimenpiteet, Sisustus, Vesikalusteet Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Budjettipaineita, lattiahankinta ja kiuaspohdintaa

  1. Paluuviite: Jokainen viikko vie lähemmäksi kotia | Rakennusprojekti Glasshill

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s