Ulkokuorta kuntoon

Ulkokuoren viimeistely pellein sekä smyyki-, kulma- ja räystäslautoineen siistintää tuota talon ulkokuorta aika huisin paljon. Pohjamaalatut ”koristelaudoitukset” on naputeltu paikoilleen A-talossa ja tässä muutama otos nuapurin puolelta:

20120224-133632.jpg

Laudoitukset paikoillaan, tummanharmaat kattopellit samoin.

20120224-135454.jpg

Räystäslaudat on saatu sekä kattoon että lippojen alapuolille.

20120224-135424.jpg

Ikkunasmyykien osalta päädyttiin Hannan kanssa pienen pähkäilyn ja Googlettelun jälkeen tällaisiin mahdollisimman yksinkertaisiin versioihin. Alkuperäismallissa tuo ylälauta oli pidempi ja siinä oli vinoon sahatut reunat. Katkaisimme maalaistyyliltä ne reunat.

20120224-135440.jpg

Smyykit paikoillaan myös saunan ikkunassa, samoin ikkunapellit.

B-talo on tässäkin sitten oma lukunsa. Kellarin puoleinen korkea seinä vaatii nosturin. Nosturi taas vaatii sellaisen kelin, että sen saa ajettua sinne talon kulmalle ja jollain sieltä vielä poiskin. Talomme odottaa siis sitä, että talitintit villiintyvät ja lumi sulaa poies, edes hieman.

Harmi sinänsä, koska tämähän on ketjureaktio: ennen räystäslautoja ei voi laittaa kattopeltejä eikä kulmalautoja pikoilleen eli nekin sitten seisovat. Onneksi nuo koristelaudoitukset eivät vaikuta hirveän paljon rakenteiden pitävyyteen. A-talon puolella uupumaan jäivän katon asennusvaiheessa harjatiilet. Nyt kun taloa on lämmitetty sisätöitä ja muurauksia varten, on lämpö karannut harjalta ja sulattanut aikamoisen jääpuikkoarmeijan katon lumikuormasta. Toisaalta, onpahan enemmän nähtävää, kun päästään vihdoin pitämään harjannostajaiset.

B-talon puuttuneet ulkolaudat naputeltiin nekin tuossa toissaviikonloppuna paikoilleen, tässä vielä pari kuvaa siitä:

20120224-133651.jpg

Olohuoneen ikkunoiden näkymä on taas hieman muuttunut täältä ulkoapäinkin.

20120224-133555.jpg

Vikat laudat menossa paikoilleen, Jukka ja Antti työn touhussa.

Kategoria(t): julkisivu, Rakentaminen, Runko, Sisustus, Tilanne Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s