Hitaita sisätöitä

Rakentaminen etenee sysäyksittäin. Välillä aikaan saadaan jälkeä nopeasti, mutta työ voi haastavaa tai ainakin ammattitaitoa vaativaa. Sitten on niitä työvaiheita, jotka vievät aikaa, mutta ovat kohtuullisen yksinkertaisia toteuttaa. Tähän jälkimmäiseen kategoriaan menee seinien eristäminen, koolaukset ja levytykset. Viime viikolla tapahtui paljon B-talon puolella, kun perhepiirin talkooporukka oli taas hommissa. Allekirjoittanut tulee vain dokumentoinnin kanssa taas jälkijunassa.

Eka villat seiniin ja höyrysulut paikoilleen. Terawatt kävi vetämässä sähkötkin oikeaan väliin. Tuo höyrynsulkujen teippaamiseen käytettävä sitkoteippi on sitten muuten oikeasti nimensä mukaista tavaraa..

Seuraavaksi päälle vielä villakerrokset ja koolaukset cyproc-levyjen kiinnittämistä varten . Todettiin, että on oikeasti helpompaa laittaa yksi levy kerrallaan niine rimoineen paikoilleen kuin lähteä laskemaan rimojen paikat ennakkoon, noissa seinissä kun noita poikkeamia riittää.

Katossa vilahtaa muuten tässä kuvassa myös IV-putket, jotka on nekin laitettu paikoilleen.

20120224-133739.jpg

Sisäseinien ohella on käyty myös katon kimppuun. Sisäkattojen kiinnittäminen vaatii omat koolauksensa ja höyrynsulut niiden ylle. Katossa käytetään puhallusvillaa, joka helpottaa tuota villoitusvaihdetta. Kaikki tämä tuntuu mahtuvan muutamaan lauseeseen, mutta itse työhön menee huisisti aikaa. Sisäseinä- ja kattotalkoista vielä isot kiitokset Aimolle, Jormalle, Tapsalle ja Ilkalle!


Kosteiden tilojen seinien muurausta on tehty tällä viikolla, pitääkin käydä napsimassa siitä kuvia. Sitä alustettiin kantamalla muutama sylillinen harkkoja tuolta tienvarresta (Kiitos Ossi ja Antti!).

20120224-133617.jpg

Naapurin puolella oli edellisellä käyntikerrallani huonejaot jo näkyvissä. Hui kuinka pieneltä suihkutila tuntuukaan nyt, kun siellä seisoo sisällä. Taitaa allekirjoittaneen haaveet suihkujen väliin muurattavasta hyllystä olla osastoa kuopattavaa kamaa.

Kategoria(t): Käytännön asiat, Rakentaminen, Seinät, Sisätyöt Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s