Katolle me kiivetään

Loppuviikon ohjelmassa on talojen saattaminen sateen kestävään kuntoon eli tiilikaton asentaminen paikoilleen. Tiilihän on tunnetusti aikas raskasta materiaalia (kuuden tiilen nippu painaa käsituntumalla arvioituna tuollaisen 30 kiloa) eli paikalle tilattiin nostoauto nostamaan tiililavat katolle.

Tiililavojen sisältö levitettiin kattoruoteille, jotta varsinainen asennustyö saadaan sujumaan mahdollisimman helposti ja turvallisesti. Tiilet ovat Ormaxin tummanharmaata lapetiiltä ja kiinnitys tapahtuu ruuvein, jotta katto pysyy paikoillaan vuodenaikojen vaihtelusta huolimatta. Pikkaisen enemmän aikaa ruuvaamisen menee naulaamiseen verrattuna. Kattomateriaalin valinta oli sinänsä helppo, että materiaali tuli osana talopaketin tarviketoimitusta emmekä sitä sen enempää jääneet kyseenalaistamaan – tiili on äänetön ja kestävä materiaali ja himppasen verran ekologisempi ainakin oman ymmärrykseni mukaan.

Talkoovahvistukseksi katon rakentamiseen saimme kummankin isäukot, jotka aloittivat ennakoivat työt jo tänään aamulla. Kuvanottohetkellä paikoilleen kiinnittyvät räystäälle tulevat korotusrimat. Työsää suosikin tänään, huomiselle iltapäivälle Foreca lupailee vielä räntää. Viime viikonlopun lasten-kurakäsine-kateudesta oppineena haimme Biltemasta kumikäsineitä.

Samaan aikaan etenevät myös sisätyöt. Lattiaan on laitettu styrokseja paikoilleen odottamana lattialämmitysputkien saapumista. LVI-hommien vaatimia reikiä on puhkaistu ontelolaattaan ja oviaukot on teipattu umpeen. Joululomien aikana voidaan puhaltaa hieman rakennusaikaista kosteutta pois. Olohuoneiden ikkuna on jo hieman muuttunut, jei!

Kategoria(t): Käytännön asiat, LVI, Rakentaminen, Runko Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s