Seinät nousee!

Kasauksen valmistelua

Tiimitalon kasausporukka saapui tontille torstai-iltana aloittamaan urakan. Sitä ennen B-talon pohjat oli viimeistelty valamalla pilasterit, vetämällä ulkopintaan bitumit, ulkoeristykseksi styroksit ja tekemällä osittain ulkopuoliset täytöt. Kuistien tukipilareita tehdään rinta rinnan vielä valmiiksi.

Myös kunnallistekniikan kaivanto kaivettiin ja samalla sinne pudotettiin myös putki Elisan kuparikuitua varten. Samoin viemärit on kaivettu paikoilleeen, komea putkikasa niitä olikin:

Seinät pystyyn

Tiimitalojen runkopaketti tulee precuttina eli materiaalit on oikeaan mittaan sahattua ja kasataan paikan päällä. Homman nopeus paljastuu vasta, kun sen näkee oikeasti käytännössä. Seinät kasataan maassa, jolloin työskentely on helpompaa. Gyproc-levyt napsautellaan puurunkoon kiinni joka pojan toivejoululahjalla, ruuvipyssyllä. Valmiit seinät nostetaan pystyyn kuin palapelin palat ja kiinnitetään paikoilleen. Tässä hommassa hyvin suunniteltu on puoliksi tehty sanonta kyllä pitää paikkaansa.

B-talon kodinhoitohuoneen puoleinen pääty

B-talon etureunaan rakentuu terassi

A-talon neljäs seinä nostettiin ylös tänään niin, että ehdittiin kuvaamaan ja vähän pyörimään paikalle häiriöksi

No, ihan ongelmitta kokonaisuus ei ole edennyt – Fortum ei ehkä ennalta-arvattavastikaan saanut toimitettua sähköjä tontille eli rakentaminen tapahtuu naapurimme Sakun ystävällisellä avustuksella. Pientä haastetta kieltämättä aiheuttaa, jos koneista loppuvat sähköt saunan lämmitessä. Kiitämme kaikkia hermojen kestämisestä.

Rakentaminen jatkuu tulevalla viikolla päätykolmioiden rakentamisen ja saksien katolle nostamisen muodossa. Kesän rakennusviivästyksestä saakka tontilla odottaneet sakset ovat onneksi säilyneet kiitettävän hyvässä kunnossa.

Ihanan konkreettista

Seinien nouseminen paikoilleen tuo hommaan lopullista konkretiaa. Talon keskellä ympyrää pyöriessä tila tuntuu yhtä aikaa pieneltä ja isolta; pieneltä naapureihin verrattuna, isolta väliaikaiskämppään. Aikas hauskalta tuntuu kuitenkin tuijottaa tulevien olohuoneen ikkunoiden läpi avautuvaa sateista syysmaisemaa. Tähän näkymään palataan varmaan tulevaisuudessakin uusin kuvin.

B-talon olohuoneen ikkunat ja näkymä

Kategoria(t): Perustukset, Runko, Seinät, Tilanne Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s