Muotiblogi Glasshill

Käsineet: K-Rauta Espoon Keskus. Päällinen hengittävää puuvillasekoitetta, kämmenosassa miellyttävä näppyläisyys. Rento malli sopii monenkokoiseen käteen.

Sosiaalisessa mediassa käytiin tänä aamuna kiinnostavaa keskustelua siitä, mitä laittaa ylle taloyhtiön syystalkoisiin. Tästä inspiroituneena julkaisemme nyt talon A asujamiston syystrendit, kuvattuna tontilla tänä kauniina syysaamupäivänä.

Päähinemuodin sanelee käytännöllisyyden lisäksi myös ns. spiritraising: "Tanssikansan ykköspaikka" -slogan siivittää työmiestä rivakoihin suorituksiin sekä työmaalla että sen ulkopuolella. Lippis: rouvan sukuarkisto. Tuulitakki: pukinkontti kymmenkunta (?) vuotta sitten.

Syksy on tosiaan saapunut eikä keväällä toiminut, hipsterihenkinen trikoo- tai laamapaitahengailu käy enää laatuun. Tuulipuvut on kaivettu kaapeista sekä henkisesti että fyysisesti. Keväällä hankittuja näppylähanskoja etsitään joka tonttikeikalla kuumeisesti Skodan perähudlarista, sillä työhanskat ovat hommissa ihan oikea välttämättömyys – ainakin niin kauan kun touhutaan tikukkaan puutavaran, soran, savimaan ja sepelin kanssa, tulevasta harkkohässäkästä puhumattakaan. Parillisten hanskojen löytyminen on muuten yleensä äärimmäisen epätodennäköistä. Onneksi ostimme aikoinaan lukuisia, erilaisia pareja…

Aikuisväestön ns. Hyvät Tennarit on uhrattu raksajumalien alttaristolle heti ensisateiden saavuttua. Kumpparinpohja ei tuolla nimittäin tahdo maastossa pitää. Lapsilla on puolestaan tyytyminen kumisaappaisiin, koska urpiaiset möyrivät mutalääryssä joka tapauksessa niin ettei päiväkotikelvoilla lenkkiksillä ole mitään asiaa autosta ulos. Ei mitään, toistan.

Pojan fleece: Lindexin alelaari. Pojan pipo: isoäidin lahjapaketit. Tytön tuulitakki: Prisma Seppälä, JKL. Tytön pipo: jonkun minkälie lastenvaatekaupan alelaari. Tytön tuulihousut: pikkuserkun pieneksjääneet. Törkyturpain naamasotkut: Masterfoods/Mars.

Lasten vaatehtiminen on muuten toistaiseksi ollut aika yksinkertaista: päälle kaikki mahdollinen jottei ainakaan kylmä tulisi ja vielä yksi ylimääräinen vaatekerta autoon varuiksi. Asuina palvelevat samat releet kuin päiväkodissa, niitä vain pestään ahkerasti jottei saatais järin kummallisia katseita p-kodin henkilökunnalta.

Ei nimittäin olla vieläkään saatu aikaiseksi hankkia pienille ns. raksavaatteita. Parin viikon sisään käynee niin, että nuo aiemmin päiväkotikelvolliset ulkovaatteet saavat siirtyä puhtaasti raksa/rönttäkäyttöön ja allekirjoittanut raottaa kukkaronnyöriä sen verran, että ainakin ensi kevään ihmisten ilmoilla olemiseen tarkoitetut vaatteet on joko uudet tai vähän-jossain-muualla-kuin-raksalla käytetyt.

Kengät: Puma First Round, ennen tätä syksyä palvelleet myös ns. toimistosiisteinä tennareina. Ei enää. Villasukat: Sirkka-mummi. Tuulihousut:äiti osti aikoinaan kun halusi tyttärensä ulkoilevan. Tärystin: Vuokra-Pekat Oy. Etualan salaojaputki mallin - ei, vaan pankin - oma.

Hommat etenivät tänään taas sen verran, että A-talon sorapatja on viimein kokonaisuudessaan tiivistetty. Jos jollakulla on vastaavia hommia tarjota, niin ottakaapa yhteyttä – työ oli nimittäin varsin zeniläistä ja rauhoittavaa ja tulen siis mieluusti pientä korvausta tai vastapalvelusta vastaan tiivistämään soramonttuja muuallakin. Kyllä vain.

Miehenpuolikas ja lapsoset ketterät siirsivät taas vähän puutavaraa ison kaivinkoneen ja kunnallistekniikka-kaivannon tieltä, parantelivat lasten keväistä majanalkua ja touhusivat auringonpaisteessa. Oli kyllä äärimmäisen mukavaa. Seuraavaksi alkaa anturamuottien teko ja valun valmistelu – aika kiinnostavaa nähdä, miten kaltaiseni totaaliamatööri pystyy – jos pystyy – olemaan moisissa hommissa avuksi.

Alla vielä pari fotoa päivän toimista.

Syksyn trendiväri keltainen toistuu myös asusteissa. Kuulosuojaimet: Peltor/ K-Rauta Espoon keskus, iso kaivinkone kuvaus- ja työmaarekvisiittaa, tärystin Vuokra-Pekat Oy. Tiivistettävä sorapatja mallin - ei kun pankin - oma, taustan harkot: naapurit.

Oranssi on paitsi yksi syksyn asujen perusväreistä, myös mitä mainioin aksentti etenkin silloin, kun muut asusteet on sävytetty maastoutumaan taustaan. Byysat Aleksi13, tukki omasta maasta, moottorisaha Partner/K-Rauta Espoon Keskus. Hinta ja takuuhuoltokorjaamo tiedusteltaessa. Hanskat: K-Rauta Espoon keskus.Diesel pitää pintansa myös tämän syksyn varmana valintana.

Ennen oli Lohilammikko, nyt on ihan perustuskelpo pienen omakotitalon pohja. Pienet sille!

Kategoria(t): Bonusraidat & sekoilu, Rakentaminen, Tilanne Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Muotiblogi Glasshill

  1. Viivit sanoo:

    Mahtava postaus 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s