Kurankeittoa, sähköhommia ja Lohilammikko osa 2

Päivä 4 j.R.a eli jälkeen Rakentamisen aloittamisen valkeni syysmyrskyn jäljiltä; eilisilta ja yö oli täynnä sähkökatkoja, salamamyrskyjä ja pikkupikku-raekuuroja. Ilmeisesti taivas oli tosiaankin suututtanut Esterin. Se, miksi säätila kiinnostaa ja raportoiduttaa nykyään niin paljon on tietenkin sen vaikutus tonttiin.

A-talolla kerettiinkin jo tuuletella Lohilammikon onnistunutta kuivatusta. Viime yö palautti montun kalojen mentävään kuntoon ja laajensi vedenseisomis-ilmiön myös meidän seinien ulkopuolelle. Tuleva kunnalliskaivanto tulee ratkaisemaan tämän vedenseisomisongelman eli omaa kotiakvaariota ei ole tarkoitus perustaa, mutta olisihan se suotavaa, että naapurin savikko pääsisi kuivahtamaan ennen sen työstämisen aloitusta. Pumput ovat siis puksutelleet tänäänkin.

Pumpuista päästään luontevahkolla aasinsillalla sähköön.Työmaasähkö olisi kiva asia. Onneksi ystävällinen naapuri lainaa virtaa alkutarpeiksi. Sähkön tilaaminenhan tapahtuu kontaktoimalla sähköyhtiön asiakaspalvelua (on siellä verkkosivustolla kiva lomakekin, joka ei tosin aiheuta vastakaikua, en suosittele). Sähköpuolella on tarjolla työmaasähköä (joka on kalliimpaa, mutta isoampeerisempaa) tai vaihtoehtoisesti sähköyhtiön kanssa voi neuvotella mahdollisuudesta avata varsinainen käyttöliittymä samantien. Meistä jälkimmäinen tuntui järkevältä. Asemakaavakuvat toimitettiin sekä meidän että A-talon osalta; alkuun pärjätään yksillä sähköillä, mutta sähköyhtiö suunnittelee omat hommansa kerralla molemmat talot silmälläpitäen.

Seuraava steppi sähköjen saamisessa on palauttaa postitettu kirjallinen sähkösopimus yhtiöön eli kuluu muutama päivä kustinpolun odotteluun. Tämän jälkeen valitun sähköurakoitsijan tulee toimittaa oma selvityksensä sähköjen kytkemistä varten (koska emme ota sähköyhtiöltä kalliiksi mainittua vuokrasähkökaappia vaan haemme sellaisen omaksi Onniselta ja ruuvaamme sen seinään, kun kasassa on seinä, johon sen voi ruuvata).

Tämän jälkeen edessä pitäisikin enää olla sen odotus, milloin sähköt oikeasti saadaan – sopimuksen liitteessä kun määritellään, että sähköt asennetaan 2 KUUKAUDEN sisällä tilauksesta. Meinasi mennä kahvi väärään kurkkuun paperia lukiessa. Jos toimitusaika on tuota luokkaa, miksi missään ei korosteta, että tilaa sähköt samalla kun viet luvat hakuun, jotta ne ehkä ovat käytössä, kun rakennustyöt saa aloittaa? Vai meneekö tämäkin osastoon rakennusasiat-joista-ei-mainita-mutta-jotka-pitäisi-osata-arvata? Toivon lämpimästi, että pääsen yllättymään positiivisesti asioiden edistymisestä.

Kurankeittoa
Päivän työn tuloksena ensimmäinen harkkokierros on vihdoin valmis. Kuulostaa vähältä, mutta toisaalta tiilien asemointi tässä vaiheessa maksaa itsensä takaisin suorina seininä. Jukan haastava rooli on ollut oman kuvauksensa mukaan ”sekoittaa kuraa”. Sementinteko on vähän kuin kaurapuuroa keittäisi – veteen lisätään sopiva määrä instant-jauhoa, sekoitetaan ja kun rakenne on tiiviin taikinamainen niin seos on valmis levitettäväksi lautaselle, eikun siis anturalle. Enää 13 kerrosta jäljellä eli kurapuuron keittotaito pääsee vielä hioutumaan huippuunsa. Lasimäki kuittaa tältä päivältä.

Kategoria(t): Perustukset, Rakentaminen, Tontti Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s