Lauantaishoppailua ja päätöksentekoa

Kun rakennusbudjetti on laadittu, niin sen jälkeen on aika tehdä leikkauksia. Rakennustelineiden osuus oli kahden talon kohdalta noin 4000 euron suuruinen. Tuttu rakentaja oli kuitenkin ostanut omat telineet ja oli myymässä niitä. Kyseessä oli arviolta 2000 kiloa silkkaa terästä, ei mitään alumiinin höttöä. Kauppahinnaksi saimme sovittua varsin kohtuullisen, noin 3000 euron summan. Kun omat talomme on tehty, tarkoitus on myydä telineet eteenpäin ja tällä tavoin säästää muutaman tuhannen euroa, jotka voi sitten vaikka käyttää hifistelyyn, eli äänentoistoon.

Tänään oli aika roudata rauta omalle tontille. Katsoimme ennen roudausta tietenkin sääennusteet ja valitsemme hellepäivän kuumimman mahdollisen hetken. Iltapäivällä auringon paahtaessa ajoimme hyvinkin sporttisen Roomsterimme rakennusmestarimme pihaan, sillä hän oli ystävällisesti luvannut lainata peräkärryään. Kitsaina miehinä laskimme säästävämme taas joitain kymppejä siinä että emme joudu vuokraamaan isoa pakua.

Kun M oli ensin käynyt perheen kanssa nauttimassa Saurusten keikasta ja J oli tärvellyt nahkaansa infrapunasaunalla oli treffit sovittu tontille paahtavan auringon alle laskettuun kuumimpaan vuorokauden hetkeen. Järkytys oli melkoinen kun paljastui minkälaisista kärryistä oli kyse. Kokoluokka oli sellainen että sillä olisi voinut vaikka kuljettaa vetoautomme tarpeen vaatiessa. Nämä Glashillin roudarit ja rahtarit eli M & J olivat vaikeiden päätösten edessä. Näköjään taloa rakentaessa joutuu myös välillä miettimään myös liikennesakkojen todennäköisyyttä vs säästö. Itarina miehinä laskimme tarkkaan todennäköisyys- ja tilastomatematiikka käyttäen mahdollisuuksiemme todennäköiset kustannukset. Vaihtoehtoja oli 3.

1. Otetaan oppia nuoruusvuosien ja nykypäivän idolista eli Judas Priestistä. Vihellellään Breaking the law:ta ja kytketään tuo Titanicin kokoinen perävaunu Roomsterin perään, vaikka edes ”sähkötöpseli” ei sovi. Eli ei jarruja ja ei valoja. Ajetaan varovasti ja leikitään tarvittaessa tyhmiä.

2. Käydään hakemassa isompi auto ja hyväksytään hieman isompi kulu. Auton tulisi mielellään olla sellainen jolla saataisiin myös jarrut ja valot vaunuissa toimimaan.

3. Jätetään roudaus myöhempään ajankohtaan.

Viimeinen vaihtoehto oli heti suljettava pois, sillä tarkkaa tietoa ei ollut milloin lämpötila olisi seuraavan kerran ollut yhtä optimaalinen raudan nosteluille hihattomissa wifebeatereissa.

Jätetään nyt sanomatta kumpi kahdesta ylläolevasta vaihtoehdosta tuli valittua, mutta kuva on lavastettu jos joku kysyy.  Kuskiksi kuitenkin päätyi J joka pyörittelikin kärryjä kuin vanha rahtari ja sai peräkärryn tekemään mitä uskomattomampia liikkeitä. M terästi roudauskuntoaan seitinohuella krapulalla, joka tietenkin toi oman pikantin lisänsä raudan liikutteluun.

Siellä ne nyt kuitenkin ovat, tontilla perkele. Sääennusteista huomasimme että myös huomenna saattaa olla hyvä keli muskeleiden pullisteluille joten jätimme telineet paikkaan joka estää kaivurin tulemisen ensi viikolla. Näin ollen jos kelit ovat yhtä otolliset huomenna kuin tänään, niin miehet suuntaavat taas tontille nostelemaan rautaa.

Kategoria(t): Käytännön asiat, Rakentaminen, Säästötoimenpiteet, Taustaa, Tilanne, Tontti Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s