Paikka auringossa

Toukokuu alkaa olla täysi ja tänään olikin ehkä viimeinen ilta napsia kuvia Mäjeltä tontin ollessa vielä edes lähes luonnontilassa. (Kyllä, rajasin tarkoituksella työmaakontit ja asuntovaunun sekä itseni kuvista ulos. Yritetään säilyttää illuusio sievästä luonnonrauhaisasta sijasta maailmassa niin pitkään kuin mahdollista. Ja kyllä, nämä on nimenomaan kehnon kuvaajan napsimia kännykkäkamerakuvia, ei mitään postmodernia tekotaidetta.)

Puusavotta on saatu hyvälle mallille, rungot on siirretty tontin reunaan (KIITOS asianosaisille!) ja maasto alkaa olla jo itsellekin tuttua ja rakasta saniaisineen, kieloineen ja niine ihme puskineen mitä kukaan meistä ei ainakaan vielä tunnista.

Moottorisahan haju (viisaammat kertoi, että se on kakstahtibensa mikä haisee – IHANA tuoksu yhtä kaikki) tuntuu tänään parhaalle hajulle maailmassa eikä vaatteista löytyvä sahanpuru juuri häiritse. Väliaikaiskoti on kaoottisen, ilmeisesti ikuisen sotkun vallassa, mutta sekään ei haittaa kun illalla on päässyt kuuntelemaan linnunlaulua ja haistelemaan kaksitahtibensan lisäksi ulkoilmaa. Ihana kevät ja alkava kesä.

Nämä pari pitempää iltaa tontilla ovat olleet fiiliksiltään aika jänniä. Olen (tai olin) aina ajatellut itseäni ensisijaisesti kaupunkilaisena kerrostaloasujana ja jo aikaisempi rivitaloon muutto aiheutti toviksi aikamoisen ahdistuskauden. Jos Koskelaiset eivät aikanaan olisi pyytäneet meitä mukaan tällaiseen projektiin, olisimme tuskin koskaan edes alkaneet harkita omakotiasumista, saati oman rakentamista. Vielä ennen ensikäyntiä Mäjellä olimme alustavasti sopineet, että seuraava kotimme sijaitsisi mitä todennäköisimmin läntisessä Helsingissä, kerrostalossa.

Ja näin se ihmisen mieli muuttuu. Olemme seuranneet tontinseudun kehitystä nyt yli vuoden verran: nähneet sen metsittyneenä mäkenä viime keväänä ja kesänä, syksyllä seisseet liki nilkkojamme myöten mutalällissä miettimässä että jonain päivänä tämä kurakko voisi olla meidän ja lopulta talvella todenneet, että siinä se nyt on, meidän, missähän rajat maastossa oikeasti menee, kuinka syvälle routa on mennyt, kauanko menee ennenkuin nämä lumet sulaa ja mitähän IHMETTÄ tästä kaikesta sitten lopulta mahtaa tulla. Olen edelleen lapsellisen innoissani, ehkä siksi ettei juuri mitään ole vielä tapahtunut eikä vastoinkäymisiäkään näin ollen ole vastaan sattunut.

Ja nytpä ollaan tässä, kohta kesäkuussa 2011  ja tältä siellä näyttää. Kuvia, jipii!

Tänään meillä oli maailman sinisin taivas.

Puut & rungot on kutakuinkin siirretty. Fyysinen työ lienee tulevan vuoden uusi musta. Suurkiitos lauantain talkoolaisille vielä kerran: kiitos – olitte tehneet komeaa jälkeä!

(Näyttävätpä kasat muuten kuvassa tosi siivottomilta. Todellisuudessa ovat paljon sievemmät kuin tässä!)

Sitten kun meillä on se talo, niin tämä tulee olemaan sen takapiha. Tai siis pieni osa siitä. Noin erittäin suurin piirtein katsottuna.

Lapsoset ketterät on toistaiseksi jaksaneet heilua risujen kanssa sopivan chillisti. Toivottavasti meininki jatkuu yhtä tolkullisena.

* * *

Projektihallinta on keskittynyt lähinnä nauttimaan ulkoilmaelämästä, eli mitään uutta varsinaista kerrottavaa ei tälle iltaa ole. Seuraavaksi päästään varmaan purkamaan ainakin ensimmäisten osaurakoiden (maanrakennus, perustukset, täyttöhupi) aikataulua ja talojen runkotoimitusta ja -asennusta. Eli pikapuoliin tuolla tosiaan alkaa kai jo näyttääkin vähän erilaiselle.

Kategoria(t): Taustaa, Tontti Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Paikka auringossa

 1. Osmankäämi sanoo:

  Voi että kun oli tuttua tekstiä.. 😀

  Kakstahtibensan tuoksu on parasta maailmassa ja ne sahanpurut lahkeissa, kengissä, hiuksissa, motivaatiokämpän eteisessä, kylppärissä tai ihan missä vaan eivät haittaa ollenkaan, koska ovat merkkinä rakentuvasta KODISTA!

  Kiva huomata, että teidänkin Mäjeltä löytyy se sinisin taivas ikinä, samaa ollan ihasteltu etelärinteillä. 😉

  Intoa alkuvaiheen temmellykseen, turnausväsymys tulee sitten joskus myöhemmin.

  Ihanaa viikonloppua koko porukalle!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s