Ne pienet elämää helpottavat ratkaisut

Vierailimme tuttavaperheen luona Hangossa loman viimeisinä päivinä – huomaa hyvin, että ainakin allekirjoittaneella on pysyvä rakennus-tarkkailututka nykyään päällä, hyviä ideoita ja onnistuneita toteutuksia tulee nimittäin metsästettyä kaikkialta. Matkalta tarttui takaraivoon pari yksityiskohtaa, joita ei itse olisi tullut millään keksineeksi.

Taistelussa kuraa vastaan

Likaa kantautuu sisään auttamattakin – siitä Suomen ilmasto pitää huolen. Suora yhteys kodinhoitohuoneeseen pihalta on ehdoton vaatimus pohjaratkaisulta. Sitä voi kuitenkin täydentää hyvin tai huonoin elementein.

Asuntomessuilla oli rakennettu erilaisia kuranurkkauksia kaatoineen, mutta sielläpä taloista löytyi neliöitäkin tuhlattavaksi asti – pienempineliöisessä tuollaiseen ei kannattane turvautua

Kaverin luota koirien ja lasten kurahuolto oli ratkaistu kurasyöpöllä eli lattiaan muuratulla viemärödyllä altaalla, jossa puhdistuksen kohde huuhdellaan ritilän päällä kätevällä harjalla. Äärettömän kätevä ratkaisu, varsinkin, jos tarve on pitkäaikainen. Keskustelupalstat tosin kyseenalaistavat tätä ratkaisua, mikäli sen käyttöön ei ole valmis sitoutumaan – käyttämätön viemäri alkaa tavoilleen uskollisena haista aikas helposti.

Helpoin ja kustannustehokkain ratkaisu on ulkohanan sijoittaminen kodinhoitohuoneen oven yhteyteen ja hiekattoman reitin rakentaminen siitä ovelle saakka. Ja syvän altaan hankkiminen kodinhoitohuoneeseen tavaroiden huuhtelua varten. Perusvarmaan, mutta tämäkin yhtälö pitää tilata erillisenä vaihtoehtona yksinkertaisimpiin talopaketteihin.

Kätevää käsien pesua

Paljon ruokaa laittava joutuu huuhtomaan käsiään tiheästi. Ja vessan hana on aina täynnä sormenjälkiä – miksiköhän ei kehitetä sormenjälkiä keräämätöntä materiaalia? Ongelma on ratkaistu julkisissa tiloissa kosketusvapailla hanoilla, joita saa nyt jo ihan järkevillä kustannuksilla myös omaankin kotiin.

Tärkeää kosketusvapaan hanan valinnassa on huomioida, mitä muita tarpeita hanan käytölle on. Pitääkö veden lämpötilaa saada vaihdeltua kylmästä kuumaan vai onko tärkeämpää saada aina kädenpesulämpöistä vettä? Etenkin keittiössä kaksitoiminen hana, jossa on käsien huuhtelu kosketusvapaasti, mutta normaalit säätimet kylmän ja kuuman veden laskemista varten osoittautuu oivaksi keksinnöksi. Vessan osalta olen itse vähän skeptinen pelkästä kosketusvapaasta versiosta. Kokemuksia?

Kategoria(t): Materiaalien valinta, Sisustus, Vesikalusteet Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Ne pienet elämää helpottavat ratkaisut

  1. kevät sanoo:

    moikka, meillä ei ole kuraeteisen viemäri koskaan haissut, riippumatta käytöstä tai käyttämättömyydestä. voin siis edelleen suositella lämpimästi. Kurakelit on meinaan taas alkanut tältä syksyltä..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s